Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
emotivno se oprostio

Odlazi veličanstveni ćelavac: Arjen Robben objavio kraj karijere

Već sad legendarni Nizozemac službeno je otišao u mirovinu.

Arjen Robben (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nizozemski nogometaš Arjen Robben (35) službeno je objavio kraj karijere.

"Bez sumnje najteža odluka koju sam morao donijeti. Odluka u kojoj su se sukobili srce i razum. Ljubav prema igri uvjeri te da još uvijek možeš vladati cijelim svijetom, u suprotnosti s realnošću, koja kaže da ne može sve funkcionirati kako želiš te da nisi više 16-godišnji dječak koji nema pojma što znači ozljeda", napisao je u priopćenju.

Spekuliralo se da bi nakon odlaska iz Bayerna mogao još igrati, spominjao se odlazak u Premierligu i sezona u Nizozemskoj, ali čini se da se Robben okreće rekreativnom sportu.

"Trenutno sam zdrav, a kao obožavatelj mnogih drugih sportova želim da tako i ostane. Tako da ću definitvno prestati, tako je najbolje", dodao je.

Robben je karijeru počeo u Groningenu još 2000., pa je igrao za PSV, Chelsea, Real i Bayern, u kojem je proveo 10 godina i ostavio najdublji trag.

Osvojio kamion trofeja

Za Nizozemsku je odigrao 96 utakmica u 14 godina i zabio 37 golova. Vodio ih je do srebra na Svjetskom prvenstvu 2010. i bronce 2014.

U Nizozemskoj je osvojio naslov prvaka i Superkup, kao i u Španjolskoj. Dvaput je bio prvak Engleske, čemu je dodao FA kup, dva Liga kipa i Community Shield.

U kući mu je potrebna posebna vitrina samo za trofeje s Bayernom: osvojio je devet naslova prvaka, po pet Kupova i Superkupova, Ligu prvaka i europski Superkup.

Svijet nogometa najviše će ga pamtiti po gromovitoj lijevoj nozi i njegovu čuvenom potezu, driblingu ulijevo koji je uporno radio cijelu karijeru, ali gotovo uvijek bi njime nasamario svoje čuvare.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider