Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Osjećaj je fenomenalan''

Debitant u reprezentaciji iskreno: ''Nisam očekivao poziv''

Pred hrvatskom su reprezentacijom ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija u petak i ponedjeljak igra posljednje utakmice u skupini I kvalifikacija za odlazak u Rusiju. Uoči dvoboja sa Finskom na riječkoj Rujevici hrvatski veznjak Mario Pašalić ističe da je sve u njihovim rukama.

"Svi imamo isti cilj – plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Prvi smo na tablici i sve je u našim rukama, s dvije pobjede sigurni smo putnici za Rusiju. Imamo kvalitetu za to, premda smo se već dva puta opekli. Sada moramo biti pravi, pokazati ono što znamo i budemo li pravi mislim da neće biti problema", izjavio je Mario Pašalić.

Hrvatski izbornik Ante Čačić ima dosta problema zbog velikog broja ozlijeđenih igrača. Već duže vrijeme ozlijeđeni su Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Mateo Kovačić. Listi ozlijeđenih pridružili su se i Borna Barišić te Nikola Kalinić, a stoper Dejan Lovren zbog bolova u leđima propustit će utakmicu s Finskom. Ovisno o oporavku mogao bi biti među putnicima za Kijev.

"Imamo dosta problema s ozljedama, no Hrvatska je uvijek imala puno kvalitetnih igrača. Tko god bude igrao, dostojno će zamijeniti one koji nedostaju", rekao je Pašalić i dodao:

"Meni je u moskovskom Spartaku odlično, igram u kontinuitetu, dobro smo krenuli u novu sezonu. Dobri su nam i rezultati u Ligi prvaka".

Hoće li se Hrvatska plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Ukupno glasova:

"Svi od nas očekuju pobjede i mislim da to možemo ostvariti. Prvo treba pobijediti Finsku, tu smo favoriti, a onda u Kijevu što bude. Nadam se da ćemo otići u Rusiju", rekao je Antonio Milić, branič belgijskog Oostendea.

Milić je debitant među Vatrenima.

''Osjećaj je fenomenalan, veliko je zadovoljstvo biti među ovakvim igračima te nestrpljivo čekam početak treninga. Ujedno ću vidjeti i neke stare prijatelje iz klubova, jako sam sretan. Iskreno, nisam očekivao poziv s obzirom na to da smo prilično loše startali u prvenstvu. Nemam očekivanja oko mjesta u sastavu, na meni je raditi i trenirati, a sve ostalo bit će plus za mene".

Hrvatska uoči posljednja dva kola drži vodeće mjesto u skupini sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Island. Slijede Turska i Ukrajina s po 14 bodova. Finska je peta sa sedam bodova i izgubila je sve izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo, baš kao i posljednje plasirano Kosovo koje ima jedan bod.

Dvoboj Hrvatske i Finske u Rijeci na rasporedu je u petak s početkom u 20.45 sati. U isto vrijeme u ponedjeljak, 9. listopada, predviđen je početak dvoboja Ukrajine i Hrvatske u Kijevu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider