Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Siguran u prolaz

Čačić otkrio tko je otpao za Finsku, a tko visi, te poručio: Zašto ste tako pesimistični?

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić održao je press-konferenciju povodom okupljanja reprezentacije uoči odlučujućih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči dvoboja protiv Finske na riječkoj Rujevici u petak, 6. listopada, te gostovanja u Kijevu tri dana poslije, hrvatski izbornik zbog ozljeda ima mnogo problema oko sastava reprezentacije.

''Ima promjena u reprezentaciji, ali to nije vijest jer znate da uvijek uoči okupljanja imamo nekih poteškoća. Borna Barišić sigurno je otpao zbog ozljede. S Dejanom Lovrenom smo u kontaktu, on ima poteškoća s leđima, u Liverpoolu ga tjeraju da igra bez treninga uz pomoć tableta i injekcija pa mu treba vremena da se oporavi'', rekao je Čačić te nastavio:

''Situacija je specifična, on neće konkurirati za utakmicu s Finskom, a za Ukrajinu ćemo vidjeti. I zato ću pozvati Duju Ćaleta-Cara. Nikola Kalinić osjetio je probleme s mišićem, obavit će magnetsku rezonancu u Milanu i onda ćemo točno znati o čemu se radi i hoće li konkurirati.''

Nakon toga se okrenuo formi igrača i još jednom osvrnuo na kobnu utakmicu s Turskom koja je zakomplicirala rasplet skupine.

''Rekao sam poslije utakmice s Turskom da će naši igrači podignuti svoju formu i veseli da postižu golove u svojim klubovima. Sigurno je da su se približi željenoj formi. Bez obzira na ove poteškoće, imamo igrače koji mogu odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju i onda nas neće zaobići rezultat kao što se dogodilo u posljednjoj utakmici.''

Hrvatska će u petak protiv Finske u Rijeci igrati s imperativom pobjede, a radi se o reprezentaciji koja je u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice ostvarila dvije pobjede i o kojoj Čačić ima visoko mišljenje.

''Činjenica je da su oni zadnje dvije utakmice dobili, da su rasterećeni i da se radi o jednoj vrlo discipliniranoj ekipi. Reprezentacija koju zaista moramo shvatiti krajnje ozbiljno. Veseli me što ćemo igrati na Rujevici jer je kvalitetnija podloga i može nam pomoći. Naravno da imamo dosta saznanja o njima, no najviše se pita nas i moramo sve učiniti da budemo u najboljem raspoloženju i odradimo tih 90 minuta.''

O šansama Hrvatske za prolaz na SP 2018. u Rusiju ne dvoji puno.

''Zbog čega ste tako pesimistični? Hrvatska ni protiv koga u skupini nije bila podređena. Mi smo u Turskoj trebali dobiti po svim parametrima, a izgubili smo na nesvakidašnji način. Ni na Islandu nismo zaslužili izgubiti, iako nismo bili na nivou. Optimizam je taj koji daje snagu. Nema ni plana B ni plana C. Važno je da ova Hrvatska ide u Rusiju. Ako ne bude Čačić izbornik, bit će netko drugi. A što smo dobili, ako nismo otišli u Rusiju. Samo novog izbornika.''

''Mi ne ovisimo ni o kome, nego isključivo o nama. Znači, one igre koja je Hrvatska prezentirala u ovoj skupini su bile najbolje i na prvom smo mjestu. Imali smo dva rezultatska peha, a utakmica protiv Turske došla je nakon onih problema s vremenom protiv Kosova. I nakon toga Hrvatska je držala igru u Turskoj. Hrvatska ima kvalitetne igrače i momčad te poziciju koja joj daje za pravo da se ne treba nikoga plašiti'', objasnio je hrvatski izbornik.

Dvoboj Hrvatske i Finske u Rijeci na rasporedu je u petak s početkom u 20.45 sati. U isto vrijeme, u ponedjeljak, 9. listopada predviđen je početak dvoboja Ukrajine i Hrvatske u Kijevu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider