Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova tri boda

Čačić nakon utakmice: ''Imamo 34 od 36 bodova nakon trećine prvenstva, ali još ništa nije gotovo''

Dinamo je slavio 3:1 protiv Varaždina u 13. kolu SuperSport HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je slavio 3:1 protiv Varaždina u 13. kolu SuperSport HNL-a. Varaždinci se nisu došli braniti na Maksimir, što se i obistinilo već u 9. minuti kada je Brodić poentirao za vodstvo gostiju, ali utakmicu su usmjerila dva žuta kartona, odnosno isključujući crveni za Venezuelanca Herreru.

Karim Benzema i Federico Valverde Real srušio Barcelonu na Santiago Bernabeuu: Madriđani nokautirali Katalonce kontrama divider

Dinamo je utakmicu prelomio u drugom poluvremenu, odnosno od 63. minute kada je Bruno Petković kročio na travnjak i s dva pogotka i asistencijom riješio susret.

Trener Dinama Ante Čačić prokomentirao je utakmicu.

"Odigrali smo jednu zanimljivu utakmicu. Rekao sam u najavi da će nam Varaždin biti težak protivnik iz više razloga jer nam je stigao nakon emocionalnog i fizičkog pražnjenja u Europi. Varaždin igra jedan jako dobar nogomet. Nažalost nismo iskoristili šansu na otvaranju utakmice, a onda smo primili, uz dužno poštovanje gostima, olaki pogodak. Isključenje Herrere olakšalo nam je situaciju na terenu. Uspjeli smo na kraju u zadnjih pola sata doći do pobjede. Igrači koji su ušli s klupe donijeli su nam pomak u igri. S obzirom na tajming ove utakmice moramo biti zadovoljni.''

gol expired Chelsea nastavlja pobjeđivati u Premier ligi, Arsenal ne da prvo mjesto divider

Poručio je Čačić da je iznimno ponosan na svoje igrače, najbolji je ovo ulazak Dinama u sezonu.

''Trećina prvenstva je iza nas, imamo 34 od 36 bodova, moram po ne znam koji put čestitati svojim igračima. Sada nam dolazi derbiji s Hajdukom i Osijekom, pa dvije velike europske utakmice. Dinamo radi dobre stvari, veseli me i dobra prezentacija igrača koji uđu s klupe."

Slijedi Poljud, zatim dvoboj s Milanom

Dinamo gostuje na Poljudu u 14. kolu SuperSport HNL-a, a nakon toga čeka ih Milan protiv kojeg će iskrojiti svoju sudbinu u Ligi prvaka.

"Hajduk je za pet dana i imamo dovoljno vremena za rekuperaciju. Perića, Oršića i Ademija smo morali danas sačuvati za ono što dolazi, a to su četiri utakmice u kratkom periodu. O Petkoviću je suvišno više išta govoriti, bio je fenomenalan, ali zadovoljan sam i sa svima koji su igrali."

gol expired Trener Varaždina nije htio komentirati suđenje protiv Dinama pa ipak poručio: "Ja više ne znam ni što je prekršaj" divider

Dinamo je u paklenom tempu još od srpnja, sada se igraju najvažnije utakmice sezone, samim time opravdano je Čačić danas krenuo bez Ademija, Oršića i Petkovića.

Ivo Grbić slavi obranu Simeone hvali hrvatskog vratara: "Njegov ulazak bio je sjajan, a obrana ključna" divider


''Dolazi nam stvarno teških deset dana, ali privilegija je da mogu voditi te utakmice. Mislim da je malo trenera uopće imali priliku u tako kratkom periodu igrati protiv Hajduka, Milana, Osijeka i Chelseaja. U prvenstvu još ništa nije gotovo. Rekao sam igračima 'sjetite se doma kako su vam bake i dede radile zimnicu' i sad tako i mi moramo napraviti zalihu'', zaključio je nasmijani Čačić.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider