Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iskoristili su klauzulu

Hrvatski reprezentativac realizirao transfer karijere: Nitko nikad nije iskrcao ovoliko novca za njega!

Odradio je fantastičnu sezonu i ovaj otkup ugovora zapravo je stigao kao šlag na tortu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni prvoligaš Osasuna obavijestio je javnost da su odlučili iskoristiti otkupnu klauzulu koju su imali u ugovoru Ante Budimira.

Za hrvatskog reprezentativca Osasuna će Mallorci platiti odštetu od osam milijuna eura, a Budimir je potpisao ugovor u trajanju od četiri godine, do ljeta 2025.

Očekivani je to rasplet situacije, nakon što je Budimir imao zbilja odličnu sezonu u La Ligi. Kad je prošlo ljeto njegova Mallorca ispala među drugoligaše, Ante je pristupio Osasuni na jednosezonsku posudbu s opcijom otkupa koju je klub iz Pamplone poslije njegovih odličnih igara sad i aktivirao.

Za Osasunu je postigao 11 prvenstvenih golova i bio je najzaslužniji što je taj klub uspio izboriti ostanak u najvišem rangu španjolskog nogometa.

gol expired Pun optimizma s Vatrenima čeka Euro: "Biti u nečemu bolji od Benzeme je veliki uspjeh" divider

Ovo je nesumnjivo Budimirov transfer karijere. Nastupao je dosad za brojne klubove (Lokomotiva, St Pauli, Crotone, Sampdoria...) i najveći iznos za njega platio je njegov donedavni poslodavac Mallorca, koja je Crotoneu iskrcala dva milijuna i 200 tisuća eura. Ovih Osasuninih osam milijuna eura to je debelo nadmašilo...

Prije negoli se i trajno preseli u Pamplonu i posveti novim izazovima, Budimira čeka nastup s Vatrenima na Euru, gdje se nada određenoj minutaži. U reprezentativnom dresu ubilježio je zasad sedam nastupa i pritom postigao jedan pogodak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider