Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Samo naprijed!

Pun optimizma s Vatrenima čeka Euro: "Biti u nečemu bolji od Benzeme je veliki uspjeh"

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo.

Na poziciji centralnog napadača svojoj minutaži na skorašnjem Euru 2020. nada se i Ante Budimir, iza kojeg je odlična sezona u La Ligi.

Za Osasunu, za koju je igrao na posudbi iz Mallorce, postigao je 11 prvenstvenih pogodaka i dao je golem doprinos u ostanku tog kluba u najvišem rangu španjolskog nogometa.

Posebno je impozantna činjenica da je Budimir najbolji strijelac glavom u La Ligi te da je na drugom mjestu iza njega u toj statističkoj kategoriji napadač Real Madrida Karim Benzema.

"Biti u nečemu najbolji je neko priznanje. Drago mi je jer volim taj dio nogometa – centaršut pa onda napadati loptu glavom u šesnaestercu", izjavio je Ante ponosno za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Budimir ne krije da priželjkuje određene minute na europskoj smotri:

"Imamo kvalitetnih igrača u ofenzivnom dijelu, a mislim da svi imamo isti cilj - biti na maksimumu i imati udio u momčadi. Pokušavam biti u što boljem izdanju i poštujem izbornikove odluke. Moja je sezona bila specifična, ali kraj je bio najbolji i vjerujem da ću to prenijeti i na reprezentaciju."

Prvi od dva testa uoči Eura Vatreni će imati ovog utorka u Velikoj Gorici. Utakmicu Hrvatska - Armenija gledajte u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u od 18:00.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider