Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što mislite?

VIDEO Situacija koja prolazi ispod radara: Ovo se dogodilo prije Livajinog penala i crvenog kartona Waguea

Poslije utakmice Gorica - Hajduk podigla se prašina zbog nekoliko sudačkih odluka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan poslije utakmice Gorica - Hajduk i dalje se praši vezano uz arbitražu suca Darija Bela i njegovih pomoćnika na terenu te u VAR sobi.

U prvom planu je situacija s početka drugog poluvremena, kada je Bel uz dosuđeni jedanaesterac za Splićane pokazao i izravni crveni karton Moussi Wagueu. Još za vrijeme susreta u taboru Gorice su iskazivali neslaganje s tom odlukom, a na konferenciji za medije trener Igor Angelovski je, između ostalog, rekao:

"U redu, penal, ali zašto crveni? Ono je za žuti, nikako za crveni karton."

gol expired ANKETA Je li Moussa Wague trebao biti isključen protiv Hajduka? divider

Taj crveni karton ove nedjelje predmet je brojnih polemika,  baš kao i Livajin promašeni jedanaesterac kod kojeg je bilo očito da je jedan igrač Gorice ranije utrčao u kazneni prostor te da je udarac s bijele točke trebao biti ponovljen.

Krizmanićev prekršaj na Sahitiju

No, koliko god se puno medijske tinte prolilo na sve spomenute situacije, toliko je jedna prošla ispod radara, a s obzirom na kontekst itekako je bitna. U 28. minuti Emir Sahiti je bio u prodoru, prodoru koji je zaustavljen od strane Krešimira Krizmanića, stopera Gorice. Sahiti je bio neuhvatljiv za svoje čuvare pa tako i za Krizmanića koji je, uslijed nemogućnosti da igra s loptom, zaustavio Hajdukovog krilnog napadača tako što ga je udario rukom u lice.

Sudac Bel je ispravno dosudio slobodan udarac za Hajduk, ali Krizmanić je prošao bez žutog kartona koji bi mu bio - drugi. Naime, nekoliko minuta ranije Krizmanić je u jednoj kontri faulirao Stipu Biuka i već je imao žuti karton, što znači da bi mu eventualni žuti za ovo udaranje Sahitija bio drugi odnosno crveni.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Je li Krizmanić trebao dobiti drugi žuti karton?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider