Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prethodno promašio penal

Dramatična utakmica u Velikoj Gorici: Livaja u 98. minuti zabio za pobjedu Hajduka!

Gorica je ugostila Hajduk u 13. kolu HNL-a, završilo je 0:1, a jedini gol pao je u 98. minuti.

Galerija Gorica - Hajduk

U dramatičnoj utakmici 13. kola HNL-a Hajduk je kao gost svladao Goricu s 1:0 pogotkom Marka Livaje u 98. minuti.

U 50. minuti je isključen domaći igrač Moussa Wague, a odmah nakon toga jedanaesterac za Hajduk nije realizirao Marko Livaja, već je njegov udarac obranio domaći vratar Ivan Banić. No, za taj se promašaj Livaja iskupio u 98. minuti kada je u zadnjem napadu na susretu, iz blizine, asistenciju Jana Mlakara pretočio u pogodak i pobjedu.

Hajduk u prvom dijelu pogodio prečku i stativu

Premda je Gorica počela hrabro i odlučila napasti Hajduk, prve prave šanse imao je Hajduk i to su Splićane dva puta doslovno milimetri odvajali od vodstva.

No, u 27. minuti je Sahiti lijepo pucao, ali je lopta završila na gredi, dok je dvije minute kasnije Livaja iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. U 32. minuti činilo se kako bi Gorica mogla povesti jer je sudac Bel u prvi trenutak pokazao jedanaesterac za domaćina nakon igranja rukom Awaziema.

Međutim, nakon što je sudac provjeravao snimku tog događaja odlučio je kako neće biti udarca s bijele točke za domaćina. U samoj završnici prvog dijela još je svaka momčad imala po jednu šansu, no na odmor se otišlo bez golova.

Banić obranio penal Livaji

U 50. minuti dosuđen je jedanaesterac za Hajduk, nakon što je Moussa Wague s leđa potezao Biuka. Zbog toga je igrač Gorice dobio crveni karton, ali Livaja jedanaesterac nije pretvorio u pogodak i vodstvo Splićana. Vratar Banić je pročitao Livaju i obranio. Prije ove utakmice Livaja je u hrvatskim prvenstvima zabio 16 od 16 jedanaesteraca.

Logično je zbog igrača više Hajduk nasrnuo na domaćina, a u 59. minuti opet se istaknuo Banić obranivši udarac Biuka. Hajduk nije lako dolazio u šanse, a novu je imao tek u 79. minuti. Probio je Mikanović, a udarac Mlakara završio je ravno u Banića.

Mlakarova sjajna asistencija

Do kraja je lopta bila stalno na 20 metara od domaćih vrata. Hajduk je kružio, nizali su se ubačaji i na kraju je pritisak materijaliziran u 98. minuti. Jan Mlakar je ubacio loptu pred domaća vrata, a Livaja je iz blizine zabio za povratak Hajduka na drugo mjesto. Gorica je i dalje zadnja i ima tek šest bodova.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog 13. kola. Dinamo i Varaždin počinju svoj susret u 15 sati, a potom slijedi ogled na Rujevici između Rijeke i Lokomotive od 17 sati.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider