Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može birati

Ancelotti: ''Obnavljanje ugovora s Modrićem? Luka će napraviti što god želi''

Carlo Ancelotti prokomentirao je status Luke Modrića u Realu.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić razgovara s Real Madridom oko produženja ugovora koji istječe za četiri mjeseca, a dvije strane će donijeti adekvatnu odluku, rekao je Realov trener Carlo Ancelotti u subotu.

"Obnavljanje ugovora s Modrićem ne smatram velikim problemom. On će napraviti što želi", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu uoči prvenstvene utakmice s Betisom.

Josip Juranović Kramarićev Hoffenheim u neviđenoj krizi: Juranovićev Union novom nulom dao priliku Borussiji i Bayernu za bijeg divider

"Luka razgovara s klubom. Oni će donijeti najadekvatniju odluku. To meni ne predstavlja problem, a niti klubu niti Modriću", dodao je.

Modrić, s 37 godina najstariji nogometaš europskog prvaka Real Madrida, nije na popisu igrača koji će u nedjelju nastupiti protiv Betisa. Zbog pet skupljenih žutih kartona u dosadašnjem dijelu prvenstva veznjak mora propustiti iduću utakmicu.

Modrić je rekao prošli mjesec da želi nastaviti igrati na Santiago Bernabeu i nakon što mu istekne postojeći ugovor 30.lipnja. S Kraljevskim klubom, za koji nastupa od ljeta 2012., osvojio je 22 trofeja.

Ancelotti, koji ga je ove sezone poslao na teren u 34 utakmice, izjavio je prošli mjesec da je svojim igrama zaslužio novi ugovor.

Real Madrid je poručio u prosincu da će na kraju sezone odlučiti o produženju suradnje, što će "ovisiti o želji igrača i formi u kakvoj će se nalaziti". Klub također želi vidjeti kakav će biti rezultat momčadi na kraju sezone.

Mijatović: ''Luka igra poput mladića''

"Strategija Real Madrida je ne žuriti se", rekao je Predrag Mijatović, bivši crnogorski napadač Real Madrida, prije tjedan dana u intervjuu za novine AS.

"Luka je veliki profesionalac i igrač, te se njemu također ne žuri", dodao je.

Reiss Nelson i suigrači Arsenal do pobjede u 97. minuti golčinom gotovo zaboravljenog igrača, Chelsea napokon slavio! divider

Mijatović, strijelac pogotka kojim je Real pobijedio s 1:0 Juventusa u finalu Lige prvaka 1998. godine, živi blizu Modrića u sjevernom predgrađu Madrida.

"Poznajem dobro Luku. Premda je u određenim godinama, igra poput mladića. Produži li mu Real ugovor to će biti zato što mu je on potreban, a ne zbog imidža", rekao je Mijatović.

Verstappen i Leclerc Oktanski cirkus je krenuo: Red Bull osigurao prvi startni red, s Ferrarija letjeli dijelovi već u prvom krugu divider

"Ostalo je još puno vremena pa vlada apsolutni mir (oko produženja ugovora). Doći će već trenutak za donošenje odluke", napomenuo je.

Real Madrid je s Modrićem potpisao jednogodišnji ugovor u lipnju 2022., što je bilo posljednje produženje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider