Automoto
SPORTOVI
Automoto
Alonso oduševio

Oktanski cirkus je krenuo: Red Bull osigurao prvi startni red, s Ferrarija letjeli dijelovi već u prvom krugu

Max Verstappen i njegov momčadski kolega Sergio Perez sutra će krenuti s prve dvije pozicije na VN Bahreina.

Verstappen i Leclerc (Foto: Afp)

Max Verstappen i njegov momčadski kolega Sergio Perez osigurali su prvi startni red na VN Bahreina. Uzbudljive kvalifikacije VN u sezoni obilježio je opet Red Bull čiji će vozač Max Verstappen ove sezone loviti svoju treću uzastopnu titulu.

Red Bull je jedini koji je uspio vrijeme spustiti ispod 1:30, Verstappen uzeo pole poziciju s 1:29.708, dok je Perez bio nešto sporiji s 1:29.846.

Zastrašujuća je činjenica da su i Verstappen i Perez nakon kvalifikacija tvrdili da je bolid podešen za bolji tempo u utrci, a ne za kvalifikacije.

Phillip Billing VIDEO Arsenal primio drugi najbrži gol u povijesti Premier lige divider

Drugi startni red osigurali su vozači Ferrarija koji nisu zadovoljni ovakvim ishodom, pogotovo Charles Leclerc koji odustao od posljednjeg pokušaja na kraju Q3 dijela kvalifikacija. Leclerc je izašao prvi na stazu u uvodnom dijelu kvalifikacija, a svi ljubitelji Scuderije odmah su se primili za glavu nakon što su s bolida Monegažanina počeli letjeti dijelovi.

Leclerc ipak zadovoljan trećim mjestom

''Odlučili smo ostati u boxu, želimo imati sutra novi set guma i krenuti s trećeg mjesta nego loviti pole poziciju, a imati stare gume'', rekao je Leclerc nakon kvalifikacija te dodao:

Osijek Oglasio se Osijek: ''Zbog povećanja troškova izgradnje stadiona neke dugove nismo podmirili'' divider

''Naša brzina u utrci ne izgleda najbolje, ali vjerujem da ćemo se s novim gumama uspjeti boriti s Red Bullom'', zaključio je 25-godišnji Monegažanin koji vozi svoju petu sezonu za Ferrari.

Najveće iznenađenje cijelog trkačkog vikenda je 42-godišnji Fernando Alonso koji se sjajno snašao u Aston Martinu, te je s 1:30.336 došao do pete startne pozicije ispred Russella i Hamiltona u Mercedesu. Magija u Nandovim rukama i dalje postoji, a izgleda da je odlično izabrao novu momčad nakon što je napustio Alpinu.

Osmu poziciju zauzeo je Alonsov kolega Lance Stroll koji se uspješno vratio nakon ozljede zgloba zbog koje je propustio predsezonsko testiranje. Prvih deset vozača zaokružio je Ocon na devetoj poziciji te povratnik nakon tri godine Nico Hulkenberg koji je sve ugodno iznenadio nastupom u Q3 dio kvalifikacija.

Gasly razočarao u debitantskom nastupu

Najveće razočaranje današnjeg dana bio je nastup Pierrea Gaslyja koji je zauzeo posljednje mjesto u svojoj Alpini, dok je dugo najavljivani Oscar Piastri svoj McLaren dovezao samo do 18. pozicije. Piastri je došao u McLaren kao sjajan mladi vozač koji bi trebao zamijeniti Daniela Ricciarda koji nije pružao zapažene rezultate u momčadi iz Wokinga.

Dion Drena Beljo VIDEO Pogodak Diona Belje za Augsburg: Šukerovsko primanje i prekrasna završnica divider

Američki novajlija Logan Sargeant u Williamsu je sve ugodno iznenadio završivši svoj nastup na 16. mjestu, pokazao je da kvalitetom pripada u F1 iako su mnogi prije sezone ukazivali da se radi o populističkom potezu zbog sve veće popularnosti formule na sjevernoameričkom kontinentu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider