Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Rijeka izdala priopćenje

Oglasio se Osijek: ''Zbog povećanja troškova izgradnje stadiona neke dugove nismo podmirili''

Rijeka i Osijek uvjetno su kažnjeni od strane UEFA-e zbog kašnjenja isplata odšteta klubovima za igrače.

Osijek (Foto: Vlado Kos/Cropix)

UEFA je danas objavila na svojim stranicama da se Osijek i Rijeka nalaze među 11 europskih momčadi koji su uvjetno izbačeni iz Europe zbog kašnjenja prilikom isplata za odštete igrača, odnosno da su probili rok od 90 dana.

Osijek i Rijeka su tako izbačeni iz Europe, makar privremeno, sve dok ne podmire svoje dugove prema klubovima. Trenutno se radi o uvjetnoj kazni, Rijeka je dobila rok na jednu sezonu, dok je Osijek na dvije u kojima bi trebali pokriti svoja dugovanja.

Dion Drena Beljo VIDEO Pogodak Diona Belje za Augsburg: Šukerovsko primanje i prekrasna završnica divider

Nakon loših vijesti, ubrzo su se oglasili iz Osijeka.

''Nastavno na odluku UEFA-e o financijskom nadzoru zbog kršenja odredbi vezanih uz financijski Fair play u prošloj godini, NK Osijek jasno namjerava poštivati sve odredbe UEFA-inih pravilnika i djelovati u skladu s istima.''

Cijena izgradnje Pampasa otišla u nebo

''Nismo sretni zbog situacije u kojoj smo se našli i što nas je UEFA stavila pod financijski nadzor, ali činjenica je da u prošlosti neke svoje financijske obveze, zbog velikih ulaganja u prvu momčad i značajnog povećanja troškova izgradnje stadiona, nismo podmirili na vrijeme.

Bili smo u konstantnoj komunikaciji s UEFA-om, znali koje su opasnosti i što je najvažnije, podmirenjem svojih obveza izbjegli smo zabranu nastupa u europskim natjecanjima. Kako se u budućnosti ne bi ponavljale takve ili slične situacije, ove zime smo krenuli u racionalizaciju troškova, podmirili dugove koje smo imali prema drugim klubovima i skinuli FIFA-inu suspenziju.

Erling Haaland i Dan Burn VIDEO City slavio u derbiju na Etihadu, Haaland se potukao s protivničkim igračem divider

Činjenica da nas je UEFA stavila pod financijski nadzor nas ne veseli, ali vjerujemo da smanjenjem troškova te završetkom kapitalnog projekta, kao što je stadion u budućnosti nećemo imati ovakve ili slične probleme'', napisali su Osječani.

Riječani su u sličnom tonu prokomentirali novonastalu situaciju.

''HNK Rijeka je sve dospjele obveze iz 2022. godine podmirio ili definirao otplatne planove prema sportskim klubovima. Kazna se odnosi na probijanje određenih rokova koji su zadani financijskim fair playom. Ujedno, važno je naglasiti da su dospjela potraživanja HNK Rijeka prema sportskim klubovima značajno veća od dospjelih obaveza koje je HNK Rijeka iskazala za 2022. godinu, a naknadno podmirila i definirala otplatu istih kako je već navedeno. Važno je istaknuti da se financijska kazna ne definira po težini prekršaja, već UEFA povlači sredstva koje je klub primio u 2022. godini. HNK Rijeka poštuje i poštivat će u budućnosti sve odredbe UEFA-inog Financial fair play pravilnika.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider