Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDESNA PREMIER LIGA

Arsenal do pobjede u 97. minuti golčinom gotovo zaboravljenog igrača, Chelsea napokon slavio!

Nogometaši Arsenala još jednom ove godine pokazali su nevjerojatan karakter i šampionski mentalitet.

Reiss Nelson i suigrači (Foto: Afp)

Može li tko zaustaviti Arsenal u napadu na ovosezonsku titulu prvaka Engleske? Nakon još jednog velikog preokreta i pobjede u samoj završnici susreta mnogi će reći kako to baš i nije za očekivati.

Topnici su uspjeli preokrenuti susret protiv Bournemoutha, u kojem su gubili rezultatom 0:2. I to tako da su junaci bili igrači od kojih se to ne bi očekivalo.

Drugi najbrži pogodak u povijesti EPL-a

No, krenimo redom. Gosti su poveli drugim najbržim golom u povijesti Premier lige, nakon što je Phillip Billing pogodio u desetoj sekundi utakmice. Bio je to rezultat kojim se, unatoč velikom pritisku Arsenala i 85 posto posjeda lopte, otišlo na odmor.

Phillip Billing VIDEO Arsenal primio drugi najbrži gol u povijesti Premier lige divider

U 57. minuti došao je novi šok, kad je nakon kornera na 0:2 podigao Senesi. I onda je Arsenal još jednom pokazao karakter te treći put u 2023. godine došao do ligaških bodova u sudačkoj nadoknadi.

Na 1:2 smanjio je Thomas Partey, pogodivši u 62. minuti na asistenciju Emilea Smith-Rowea. Smith-Rowe je u igru ušao s klupe, no Arteta ga je unatoč asistenciji u 68. minuti izvadio, da bi uveo Reissa Nelsona, nogometaša koji u ligi nije zaigrao tri i pol mjeseca.

I onda je samo dvije minute Nelsonu trebalo da namjesti pogodak. Probio je lijevu stranu te ubacio na drugu vratnicu, gdje ju je dočekao Ben White, postigavši svoj prvi gol u Premier ligi u dosadašnjoj karijeri. Teško je mogao pronaći bolji trenutak.

Golčina nakon tri mjeseca bez nastupa

Arsenal je onda napao još žešće, nije im suđen jedan podosta očiti kazneni udarac, no to zaslužene pobjede su ipak došli u 97. minuti. Dobili su udarac iz kuta baš u trenucima kada je istjecalo šest minuta nadoknade, ali dao im je sudac priliku izvesti ga. Obrana Bournemoutha očistila je ubačaj, ali sam do Nelsona, koji je loptu primio na rubu kaznenog prostora i onda veličanstveno pogodio iz poluvoleja za najvažniji pogodak dosadašnje sezone te svakako svoj najdraži u karijeri.

Fantastičan pogodak Nelsona pogledajte OVDJE.

Arsenal je tako pobjegao Manchester Cityju ponovno na pet bodova prednosti.

Erling Haaland i Dan Burn VIDEO City slavio u derbiju na Etihadu, Haaland se potukao s protivničkim igračem divider

U poslijepodnevnom programu odigrane su još četiri utakmice, sve s pobjedama domaćih i bez pogotka gostujućih momčadi.

Aston Villa savladala je Crystal Palace rezultatom 1:0, Brighton je razbio West Ham 4:0, a Wolvesi su savladali Tottenham, koji ove sezone igra toplo-hladno, rezultatom 1:0.

Bitnu ligašku pobjedu ostvario je Chelsea, savladavši Leeds United 1:0, a pogodak za velika tri boda i spas glave Grahama Pottera postigao je Wesley Fofana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider