Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nikad se nisam želio vratiti"

Većina sanja da zaigra u Realu, no Morati je to klub iz "noćne more"

Alvaro Morata otkrio je u razgovoru za Gazzettu dello Sport da se zapravo nikada nije želio vratiti u Real Madrid nakon što ga je 2014. godine napustio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči povratka u Italiju gdje je proveo dvije sezone igrajući za Juventus, španjolski napadač Chelseaja Alvaro Morata uputio je nekoliko otrovnih strelica u smjeru svog bivšeg kluba - Real Madrida. Dijete Kraljevskog kluba otvoreno je priznao u razgovoru za Gazzettu dello Sport da se nikada nije poželio vratiti u Real nakon dvije godine provedene u Torinu.

"Rekli su mi da postoji stavka u ugovoru prema kojoj me Real ima pravo otkupiti. Bio sam jako razočaran. Ponovno sam se vratio na nultu točku. Odnosili su se prema meni kao prema djetetu, baš kao i kada sam odlazio u Italiju. U Juventus sam otišao kao dijete, a napustio sam ga kao pravi nogometaš. No u Realu to nisu vidjeli tako. Da je po mome, nikada ne bih napustio Italiju i Juventus. Jako mi nedostaje životu u Italiji. Mojoj supruzi pak život u Španjolskoj", rekao je napadač engleskog Chelseaja.

Koliko je Real Madrid pogriješio kada je prodao Moratu Chelseaju najbolje se vidi nakon svega dva i pol mjeseca sezone. Real je tek treći u španjolskom prvenstvu s čak osam bodova zaostatka za Barcelonom. U 10 odigrnaih utakmica zabili su svega 19 pogodaka, od čega su glavni napadači Cristiano Ronaldo i Karim Benzema zabili po JEDAN!

Morata u Engleskoj igra dobro i još bolje zabija - šest pogodaka u devet nastupa!

"Kada sam upoznao Contea nisam imao problema s razumijevanjem njegove nogometne filozofije. Igrači Chelseaja su me dobro prihvatili, pogotovo Španjolci Azpilicueta, Marcos Alonso, Fabregas i Pedro. Conte je zahtjevan trener, ali maksimalno koristi kvalitete svakog igrača", otkrio je Španjolac.

Kao da kritike španjolskih medija i zvižduci navijača nisu same po sebi dovoljni Realu, već ga i vlastito "dijete" podbada iz Engleske.

U prvih 10 kola Real je upisao šest pobjeda, dva poraza i dva neodlučena rezultata. Zanimljivo, bolje su prolazili u gostima gdje su pobijedili sve utakmice, sve do Girone. Posljednji put Real je takav omjer u prvih 10 kola imao pod vodstvom Josea Mourinha u sezoni 2012/2013, također nakon što su prethode godine osvojili naslov.

Te sezone Barca pokojnog Tita Vilanove ostavila je Real iza sebe čak 15 bodova, a Mourinho je potjeran. Kada je toliko zaostajao za vodećim (osam bodova) Real nikad nije osvojio naslov, piše madridska Marca koja je, baš kao i As, pozvala na uzbunu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider