Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrabri domaćini slave

Šok za Real u Kataloniji, Barcelona ima ogromnu prednost!

Imali su tri boda u džepu i kontrolirali utakmicu, ali onda je koncentracija sasvim popustila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida doživjeli su šokantan poraz na gostovanju kod Girone (1:2) u 10. kolu Primere te sada zaostaju čak osam bodova za liderom Barcelonom koja je u ovom kolu slavila na vrućem gostovanju kod Athletica u Bilbau.

Girona je ove sezone po prvi puta u povijesti ušla u Primeru i bilo je to prvo prvenstveno gostovanje Reala kod tog malog kluba, iz grada 100 kilometara udaljenog od Barcelone.

Četiri minute hrabrog ludila Girone

Domaći su do povijesne pobjede slavili preokretom jer je danas jako loš i neprepoznatljiv Real poveo u 12. minuti pogotkom Isca i to vodstvo je trajalo sve do 54. minute kada Cristian Stuani iz solo prodora izjednačio. Real je doživio novi šok u 58. minuti kada Cristian Portu petom pogađa mrežu Kraljevskog kluba. Igrači Girone su dokraja fanatično branili i obranili pobjedu, koja je posve zaslužena jer su domaćini i u prvom poluvremenu dvaput pogodili vratnicu. Luka Modrić je igrao cijelu utakmicu za Real i dobio je žuti karton krajem prvog dijela.

Ovo gostovanje Reala dogodilo se samo dan nakon što je Katalonija proglasila neovisnost pa je stoga atmosfera na tribinama bila dosta naelektrizirana. Navijači Girone dočekali su goste s katalonskim zastavama, a Realovi su odgovorili na očekivani način - pored klupskih obilježja, u sektoru namijenjenom za gostujuće navijače dominirale su španjolske zastave.

U podnevnom susretu Getafe je kao domaćin pobijedio Real Sociedad također s 2:1 i također preokretom. Baski su poveli preko Mikela Oyarzabala (2), a klub iz predgrađa Madrida je došao do pobjede golovima Angela (78) i Jorgea Moline (85pen).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider