Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
britanska teškaška senzacija

Babić dogovorio najveći ispit u karijeri: U srpnju će biti glavna borba na priredbi u Londonu

Alen Babić i britanska teškaška senzacija Johnny Fisher bit će glavna borba večeri u srpnju u Londonu.

Alen Babić (Foto: Profimedia)

Hrvatski boksač Alen Babić ulazi ponovo u ring 6. srpnja protiv britanske teškaške senzacije Johnnyja Fishera u Londonu.

Babić će prvi put u karijeri biti glavna borba na eventu koji će se održati u Copper Box Areni u Londonu. Ovo će mu vjerojatno biti najteži meč u karijeri.

Hrvoje Drvodelić VIDEO Natjecatelj u Jokeru dobio pitanje o našem boksaču, uvjereni smo da naši čitatelji znaju odgovor na njega divider

Najveći britanski teškaški potencijal

Riječ je o trenutno najvećem britanskom teškaškom potencijalu, opasnom nokauteru koji je nedavno sparirao s Hrgovićem. Pripremao je Hrgovića za skorašnju borbu s Duboisom. Ima samo 25 godina i neporažen je u 11 borbi uz 10 nokauta poslije svog profi debija u veljači 2021. godine.

Fisher je, smatraju mnogi, teži suparnik za Babića od Rozanskog, koji je Alenu nanio jedini dosadašnji poraz u profi karijeri prošle godine. Za razliku od Babića, koji je propustio uzeti WBC-ov pojas u bridgherweightu lani, Fisher je imao nezaboravnu 2023. godinu u kojoj je uzeo prestižnu nagradu za najboljeg mladog boksača godine koju dodjeljuje Boxing Writers Club.

Alen Babić Babić na povratničkoj misiji: ''Želim četiri meča ove godine. Hoću li navijati za Hrgovića? Ma, što on ima od toga'' divider

Ove godine već ima jednu pobjedu, kao i Alen Babić koji se vratio u pobjedničku kolonu svladavši Stevea Robinsona u šest rundi ranije tekuće godine. "Bik iz Romforda“ je u niski od šest pobjeda nokautom, ali za Babića ima opreznu najavu:

“Nemam što za reći nego da se spremam za najtežu borbu u svom životu.“, rekao je Fisher.

Babić: Johnny i njegov tata su se uvalili preko glave

"Johnny i njegov tata su definitivno ušli preko glave kad su me odabrali za njegovu sljedeću borbu. Naučit ću tog „otmjenog dječaka“ nekoliko Savagevih lekcija. Veselim se borbi, a Fisheru neće pomoći svo akademsko obrazovanje ovog svijeta za ono što mu pripremam“, rekao je Babić.

Steve Robinson i Alen Babić Alen Babić potpuno uništio lice protivniku i upropastio mu susret s Usikom: Objavio fotografiju divider

Matchroomov predsjednik Eddie Hearn rekao je:

"Babić i Fisher garantiraju eksplozivan, teškaški rat koji će držati fanove na rubu stolica. Armija Bika iz Romforda će zatresti zgradu kad njihov ljubimac stane pred najteži ispit u karijeri. Babić ima teške ruke i odlučan je nanijeti Fisheru prvi poraz u karijeri.“

"Ovo će garantirano biti opća tučnjava i mi smo sigurni da će Alen izaći kao pobjednik. Jako je motiviran i zakleo se da će forsirati akciju od prvog gonga. Za Alena nije hoće li, nego kad će Fisher pasti“, rekao je Babićev promotor Mike Ofo iz Platform Sporta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider