FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
FIGHT!
KAKAV POČETAK GODINE!

Alen Babić dobio napad na svjetsku titulu, čeka ga neporaženi Poljak!

Idući meč Alena Babića bit će onaj za titulu svjetskog prvaka bridger kategorije prema WBC organizaciji.

Alen Babić (Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

Sjajne vijesti dočekao je Alen Babić već na samom početku godine koju je naveo kao najveću u svojoj karijeri i životu. Te vijesti zapravo upravo vode u tom smjeru, odnosno istu bi uistinu mogle učiniti takvom.

Ariel Helwani i Amanda Serrano VIDEO Najpoznatiji MMA novinar monologom uništio predsjednika UFC-a: "Što će tvoja djeca misliti o tebi!?" divider

Dosadašnji prvak svijeta bridger kategorije, Kolumbijac Oscar Rivas, čiji je Babić osvajanjem WBC silver pojasa postao nominalni izazivač, zbog ozljede je napustio poziciju prvaka. Spominje se čak i moguće umirovljenje, odnosno on više nikako nije u igri.

WBC je odabrao boksače i naredio meč

To znači da će WBC dobiti novog prvaka, a sad su naredili organizaciju meča kojim će do istog doći. Kako javljaju boksački mediji i insajderi, taj meč trebali bi odraditi Babić i Lukasz Rozanski iz Poljske.

Upravo je Rozanski bio namijenjen Rivasu kao posljednji protivnik prije Babića, odnosno prije nego Savage dođe na red, no njihov meč planiran za ljeto prošle godine na kraju je otkazan.

Neporažen, no nikad nastupio izvan domovine

Radi se o 36-godišnjem boksaču koji je do sada odradio 14 profesionalnih mečeva te u svima slavio, od toga 13 puta nokautom. Sve mečeve do sada odradio je u Poljskoj, a posljednji nastup bilježi u svibnju 2021. godine, kad je savladao poznatog sunarodnjaka, Artura Szpilku.

Jake Paul Najomraženiji čovjek borilačkog sporta stiže u MMA: Jake Paul potpisao za promociju čiji je prvak Ante Delija divider

Za sada nije poznato kad i gdje bi se meč trebao održati, odnosno prvo se netko mora prihvatiti organizacije. Kao glavni i najveći favorit za to ističe se najbolji europski promotor, Eddie Hearn, na priredbama čijeg Matchroom Boxinga zapravo Babić i redovno nastupa.

Nakon što saznamo kome je pripala organizacija, krenut će se raditi na datumu i lokaciji, no sve nam vodi na početak proljeća. Kad god bilo, ne sumnjamo da će Babić biti spreman i maksimalno motiviran.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider