FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SPREMA SE LUDNICA

Najomraženiji čovjek borilačkog sporta stiže u MMA: Jake Paul potpisao za promociju čiji je prvak Ante Delija

Poznati influencer te posljednjih godina i boksač Jake Paul službeno je prešao u profesionalni MMA.

Jake Paul (Foto: Afp)

Otkako se Jake Paul preko svog poznatijeg i popularnijeg brata Logana uključio u borilački sport, odnosno u boks, sve se u njemu promijenilo. 

Jake Paul, inače influencer te velika zvijezda nekadašnje platforme Vine (s koje se prebacio na YouTube), postao je glavna tema u borilačkim krugovima, i to sve više kako su njegovi mečevi dolazili. Posebno kad se prebacio na okršaje s MMA borcima pa je redom savladao Bena Askrena, dva puta Tyrona Woodleya te posljednje po mnogima najboljeg MMA borca svih vremena Andersona Silvu.

Jesu li njegove borbe namještene?

Mišljenja o Paulu su podijeljena, a posebno o tome jesu li njegovi mečevi legitimni ili on jednostavno plaća mnogo novca, koji itekako posjeduje, poznatim borcima da bi ih savladao i tako dodatno gradio svoje ime. Naravno, i time još više zarađivao.

U međuvremenu je Paul ipak napravio i neke dobre stvari za borce, koji ga zapravo cijene dosta više nego fanovi.

Između ostalog, medijski je zaratio s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom, pa čak i napravio pjesmu u kojoj ga izravno napada te se otvoreno počeo boriti za veće honorare boraca i za osnivanje borilačke unije.

A sad će se tim istim borcima i pridružiti, s obzirom na to da je otkriveno kako će Paul svoju karijeru nastaviti u MMA-u.

Nova divizija i dosad neviđen princip isplate honorara

Službeno je otkriveno kako će 25-godišnjak nastaviti svoju karijeru u PFL-u, odnosno Professional Fighter League promociji, koju mi pratimo prije svega jer je njihov aktualni prvak teške kategorije naš Ante Delija.

Paul je postigao ugovor za nastupe u MMA borbama, i to u posebno osnovanoj diviziji imena "Super Fight". Zasad nije poznato tko će se još tamo boriti, ali sve vodi tome da će se raditi nešto slično onome što je Paul radio u boksu. Borit će se prije svega protiv poznatih imena, koja ne moraju nužno biti profesionalni borci.

Posebno je zanimljiva činjenica da će njihove borbe biti emitirane putem PPV-a te da će točno pola sve zarade od prodanih prijenosa ići borcima. Stoga nema sumnje kako će apsolutno svi htjeti nastupati u toj diviziji, za koju je očito zaslužan sam Paul.

Kako će to sve djelovati na ogromni hejt kakav borilačka zajednica gaji prema njemu? Bez brige, on se neće promijeniti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider