FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DOČEKAO SVOJU PRILIKU

VIDEO Najpoznatiji MMA novinar monologom uništio predsjednika UFC-a: "Što će tvoja djeca misliti o tebi!?"

Scena u kojoj udara suprugu žestoko je djelovala na reputaciju Dane White, a nju je na poseban način prokomentirao jedan od njegovih oponenata.

Ariel Helwani i Amanda Serrano (Foto: Afp)

Zvuči li vam nezamislivo podatak da najpoznatiji novinar unutar jednog sporta nema pravo odlaziti na najveća događanja koja spomenuti sport nudi? Vjerujemo da ste odgovorili potvrdno, ali upravo je takva situacija između UFC-a i Ariela Helwanija.

Kanađanin je već dugo ne samo najpoznatiji nego sigurno i najupućeniji novinar u svijetu slobodne borbe, a po mnogima i najbolji u obavljanju svojeg posla. No upravo to koštalo ga je trajnog izbacivanja s UFC priredbi, i to još od 2016. godine.

Pustio dvije informacije, pa dobio izgon iz UFC-a

Naime, Helwani je tada došao do dvije vrlo jake informacije koje je pustio u javnost. Prva je bila povratak Brock Lesnara na UFC 200 priredbi u srpnju spomenute godine, a druga je bila dogovaranje revanša Conora McGregora i Natea Diaza za UFC 202 priredbu, mjesec dana kasnije.

Ilia Topuria VIDEO UFC-ova nova zvijezda izgubila živce i brutalno pretukla pjevača u kafiću divider

Helwani i White već ranije nisu bili u dobrim odnosima, odnosno nisu komunicirali, no predsjednik UFC-a tada je poludio. U svom je monologu žestoko izvrijeđao Helwanija, usput dodavši kako je on svojim puštanjem informacije žestoko naštetio organizaciji, koja je u te borbe uložile svoje resurse, između ostalog i u način na koji su one trebale biti predstavljene. 

Helwani je nedugo potom o tome progovorio u svojem showu te je kroz suze otkrio koliko mu prisustvovanje priredbama znači te koliko ga je to pogodilo. Kao i sam način na koji mu je to obznanjeno.

Šest godina kasnije dočekao je svoj trenutak

White je na to reagirao izrugivanjem. Uostalom, za to otad koristi gotovo svaku priliku, neovisno o kontekstu Helwanijeva spomena u njegovu prisustvu. 

Novinar je zadržao profesionalnost te se Whiteom nije bavio, sve dok za to nije došla prilika i vrlo dobar razlog. Whiteov sukob sa suprugom na novogodišnjem dočeku, kad ju je UFC-ov gazda više puta udario, bio je dovoljan razlog da Helwani u svojem showu odradi osobni komentar. I mora se priznati da je itekako dobro pogodio.

Dana White i supruga VIDEO Šef UFC-a Dana White potukao se sa suprugom na novogodišnjoj proslavi: "Previše smo popili" divider

"Puno je toga White rekao o meni. Od svih laži, svih napada, svih sranja i besmislica, svih potpuno zlih i odvratnih stvari koje je rekao o meni, a zašto? Jer sam napravio pravu stvar i pustio vijesti koje sam imao? Jer ga nisam ljubio u guzicu", započeo je Helwani pa nastavio:

"Od svega što je rekao samo me jedna stvar pogodila, samo mi je jedna ostala u srcu. Kad sam to vidio, nisam mogao vjerovati da je otišao toliko daleko. Dana je bio u showu i ismijavao je što sam tijekom svoje emisije postao osjećajan. Rekao je da će moja djeca to vidjeti jednog dana i da će ih biti sram gledati svojega oca kako plače. Nakon što mu je netko rekao kako je njegova karijera gotova i kako mu je metak u glavi. Nisam mogao vjerovati da je govorio o mojoj obitelji i to je uz mene od 2016. godine, to nosim u sebi. Tako da ću ovoga dana postaviti isto pitanje prema njemu."

I onda je uslijedio spomenuti dio u kojem je opako oprao Whitea, zapravo rekavši ono što su htjeli i mnogi drugi.

"Postavit ću pitanje kakvo je on postavio meni: Što će tvoje djeca reći o tebi? Što će reći o tvojoj ostavštini? Što će reći o načinu na koji se odnosiš prema ljudima i prema borcima? Što će tvoja djeca reći o tvojem načinu vođenja posla? Što će reći o toj snimci i o tome kakva si osoba? Što će reći o tebi? Postavi sam sebi to je*eno pitanje! Što će tvoja djeca reći o tebi?" zapitao je rijetko kada žestoki Helwani.

Whitea su čak i neki njemu puno bliži novinari, poput legende posla Kevina Iolea s Yahoo Sportsa, pozvali da se stalno ili privremeno povuče sa svoje pozicije.

Islam Mahačev i Khabib Nurmagomedov VIDEO Veliki pregled UFC-a u 2022. godini: Najbolje borbe i prekidi, trenuci za pamćenje te novi prvaci divider

Ljubitelji sporta već odavno o njemu većinom nemaju niti približno dobro mišljenje, tako da na njegovu reputaciju to sve neće previše djelovati.

No dionice UFC-a već su u padu i moguće je dočekati neki potez vlasništva UFC-a, odnosno giganta Disneyja. Oni su već jednom pokvarili Whiteu planove kad su mu zabranili organizirati priredbu unutar prvih dana pandemije koronavirusa. Hoće li sad reagirati direktno na Whitea?

Vjerujemo da ćemo to uskoro saznati. Sve u svemu, UFC je itekako poljuljan zbog incidenta svojega predsjednika. I to je apsolutno legitimno nakon svega što se dogodilo.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider