Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajno pojačanje

Real vraća odbjeglog sina: Rekordera Bundeslige čeka mjesto i borba sa senatorom slične sudbine

Svojim igrama uvjerio je Realovu struku da polako dolazi njegovo vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Achraf Hakimi igrač je madridskog Reala na posudbi u Borussiji Dortmund. Mladi 21-godišnji Marokanac svojim je igrama uvjerio Realovu struku da za njega ima mjesta u Kraljevskom klubu, pa bi se tamo trebao uskoro vratiti.

Hakimi je na posudbi do kraja sezone. Sportski direktor Borussije Michael Zorc javno je istaknuo da je njihova želja zadržati Hakimija, ali Marca piše da u Realu već računaju na njega u planovima za sljedeću sezonu - u Kraljevskom klubu čeka ga mjesto na popisu 20-ak igrača koji bi konkurirali za udarnu postavu.

gol expired Boban i Maldini u akciji: Propalo pojačanje iz Barcelone, ali zato dovode iskusnog veznjaka? divider

Hakimi je rođen u Madridu, a Realu se pridružio s osam godina. Sljedeće sezone trebao bi se boriti za poziciju desnog beka s još jednim proizvodom Realove akademije – Danijem Carvajalom, igračem koji je imao sličan put.

Carvajal je jednu sezonu proveo u Bayer Leverkusenu, iz kojeg se 2013. vratio u Real. Razlika je što je Hakimi već drugu sezonu na posudbi, dok je Real Carvajala prodao s opcijom prvokupa - otišao je za pet milijuna eura, a vratio se za 6,5.

gol expired Samo Messi je bolji od srpskog majstora: Zabio fantastičan pogodak i srušio rekord divider

Hakimi je ove sezone na učinku od šest golova (četiri u Ligi prvaka) i šest asistencija. Srušio je i rekord Bundeslige – na utakmici protiv Leipziga izmjerili su mu brzinu od 36,2 km/h, najviše otkad je uvedeno mjerenje (sezona 2011./2012.).

Glory Collision 2: Rico Verhoeven vs. Badr Hari Katastrofa za Badr Harija u velikom revanšu protiv Verhoevena: Uvjerljivo vodio pa se ponovno teško ozlijedio. Urlao i plakao od muke divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider