Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sam na vrhu

Samo Messi je bolji od srpskog majstora: Zabio fantastičan pogodak i srušio rekord

Iskusni bek iza sebe ima vrlo plodnu golgetersku godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lopta namještena na 20-ak metara od gola, dva koraka i udarac preko živog zida u same rašlje, dok vratar nemoćno promatra kako lopta savršenom putanjom ulazi u mrežu.

Tako je, kao u nogometnim udžbenicima, izgledao slobodni udarac Aleksandra Kolarova za preokret Rome protiv Fiorentine.

Bio je to treći pogodak Kolarova iz slobodnog udaraca ove sezone, u pet najjačih europskih liga više je zabio samo Lionel Messi, koji trenutačno na kontru ima četiri zgoditka iz slobodnjaka.

gol expired Kramarić heroj Hoffenheima: Zabio za preokret i pobjedu protiv Borussije Dortmund! divider

Kolarov je ove sezone vrlo golgeterski raspoložen za jednog beka – dosad je zabio pet golova, trima pogocima iz slobodnjaka dodao je i dva iz penala.

Ukupno je u kalendarskoj godini na izmaku zabio devet golova u Seriji A, što je novi Romin rekord. Kolarov je iza sebe ostavio Di Bartolomeija (1982./83.) i Florenzija (2015./16.), koji su postigli po sedam golova. Posljednji obrambeni igrač koji je nadmašio golgeterski učinak Kolarova bio je Massimo Oddo s 10 golova 2006.

Glory Collision 2: Rico Verhoeven vs. Badr Hari Katastrofa za Badr Harija u velikom revanšu protiv Verhoevena: Uvjerljivo vodio pa se ponovno teško ozlijedio. Urlao i plakao od muke divider

Kolarovu su 34 godine, ali ne pokazuje znakove usporavanja. Čak štoviše, kao da postaje sve veći specijalist za slobodnjake – u prve dvije sezone u Romi zabio je po dva slobodnjaka svake sezone, a sada je taj učinak nadmašio već do Božića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider