Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pavard pocrvenio u finišu

PSG-u presudio bivši igrač: Rođeni Parižanin u Parizu zabio za pobjedu Bavaraca

Nogometaši Bayerna pobijedili su PSG 1:0 na Parku prinčeva u 1. utakmici osmine finala Lige prvaka.

Galerija PSG - Bayern PSG - Bayern PSG - Bayern +2 PSG - Bayern

Nogometaši Bayerna pobijedili su PSG 1:0 u uvodnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i stavili se u odličan položaj uoči uzvrata u Münchenu. Jedini gol na utakmici zabio je bivši igrač Parižana Kingsley Coman u 53. minuti utakmice.

Oporavljeni Kylian Mbappe ušao je u drugom dijelu i zabio dva komada, ali oba su poništena zbog zaleđa. Benjamin Pavard dobio je drugi žuti u sudačkoj nadoknadi zbog starta na Lionelu Messiju.

Bayern dominirao veći dio utakmice

"Ples kuglica" spojio je europske velikane Paris Saint-Germain i Bayern već u osmini finala Lige prvaka. Prije tri godine ovi su klubovi igrali u finalu u Lisabonu, a Bavarci su slavili 1:0 golom Kingsleyja Comana. I ovoga puta Bayern je slavio identičnim rezultatom, a strijelac je ponovo bio Coman.

Kolinda Grabar Kitarović Kolinda došla na PSG i Bayern i poručila: "Na Parku prinčeva ja sam kraljica" divider

Bayern je 80 minuta dominirao, mogao je i uvjerljivije kazniti PSG, ali na koncu Bavarci mogu biti sretni što u završnici susreta PSG nije izjednačio.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u igru kod Bayerna u 89. minuti, a Bayern je minutu kasnije ostao s igračem manje nakon što je Benjamin Pavard zaradio drugi žuti karton. Uzvrat je osmog ožujka u Münchenu.

Bayern je od prve minute zagospodario terenom, međutim u prvom dijelu nije imao previše prilika. Bavarci su u prvih 45 minuta imali 60 posto posjeda lopte, četiri kornera te devet udaraca, pri čemu su tek dva išla u okvir suparničkog gola. Najbliže vodstvu gosti u bili u 43. minuti, kada je Joshua Kimmich pucao s ruba kaznenog prostora, no Gianluigi Donnarumma obranio je njegov udarac.

Warren Zaire-Emery PSG želi Vuškovića, a već ima jedno čudo od djeteta: Klinac od 16 godina večeras debitira u Ligi prvaka divider

Coman zabio jedini gol

Francuski prvak u prvom poluvremenu bio je "nevidljiv", bezopasan i nemoćan. Tijekom prvog poluvremena PSG nije uputio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola, a najveću prijetnju predstavljao je slobodan udarac Lionela Messija u 45. minuti, kada je s 25 metara pogodio "živi zid".

Bolju igru Bayern je okrunio vodstvom u 53. minuti. Alphonso Davies nabacio je u šesnaesterac, a loptu je dočekao Kingsley Coman zabivši nisko po sredini gola. U 62. minuti opasno je zaprijetio i Eric Maxim Choupo-Moting, ali je domaći vratar ovoga puta bio spreman.

Luka Modrić i Marcelo Desetorica Hrvata love naslov Lige prvaka: Tko bude igrao finale - dolazi umoran na Ligu nacija divider

Samo minutu kasnije Choupo-Moting je uzdrmao i vratnicu nakon sjajnog prodora Jamala Musiale. U nastavku akcije nakon ubačaja iz kornera odlično je pucao Benjamin Pavard, ali je Donnarumma sjajno reagirao.

Najbolju priliku PSG je imao u 73. minuti, kada je Kylian Mbappe pobjegao njemačkoj obrani, no njegov udarac sjajno je obranio Yann Sommer. U 82. minuti PSG je uspio zabiti nakon brze kontre. No, Mbappeov pogodak je poništen zbog zaleđa Nuna Mendesa, koji je uposlio mladog francuskog napadača.

Do kraja susreta priliku je imao i Messi, no njegov je udarac blokirao Pavard, koji je u sudačkoj nadoknadi "pocrvenio" zbog drugog žutog kartona.

Lionel Messi i Neymar Neymar opet radi nered: Totalni raspašoj na Parku prinčeva, a Bayern na vratima divider

Pariškom sastavu je ovo bio treći uzastopni poraz nakon ispadanja u francuskom Kupu od Marseillea (1:2) i poraza od Monaca (1:3) u prvenstvu.

Dodajmo kako je za PSG do 56. minute igrao 16-godišnji Warren Zaire-Emery upisavši se u povijest. Naime, sa 16 godina i 343 dana Zaire-Emery je postao najmlađi igrač koji je započeo jednu utakmicu nokaut-faze Lige prvaka. Mladi francuski veznjak nedavno je postao i najmlađi strijelac PSG-a u francuskom prvenstvu.

PSG - Bayern 0:1

Službeni sastavi:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider