Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frka u PSG-u

Neymar opet radi nered: Totalni raspašoj na Parku prinčeva, a Bayern na vratima

Da su tenzije u PSG-u visoke, pokazale su reakcije Parižana na travnjaku, a još više u svlačionici. Nije pretjerano reći da je kod Parižana opet raspašoj.

Lionel Messi i Neymar (Foto: Afp)

PSG je uronio u krizu u najnezgodnijem trenutku; taman prije velikog okršaja s Bayernom u osmini finala Lige prvaka.

Rokas Pušktas Hajdukov Pukštas na meti navijača Liverpoola, pišu da je zanimljiv divider

Osim što su pariške zvijezde poharale nedaće, Lionel Messi i Kylian Mbappe su se ozlijedili, PSG je izgubio dvije utakmice zaredom na domaćim travnjacima: prvu u sudaru s najljućim rivalom Marseilleom u francuskom Kupu, a drugu protiv Monaca u prvenstvu.

Da su tenzije u PSG-u visoke, pokazale su reakcije Parižana na travnjaku, a još više u svlačionici. Nije pretjerano reći da je kod Parižana opet raspašoj.

Neymar opet radi nered

Najveću nervozu iskazao je Neymar, koji se na travnjaku sukobio sa suigračima Ekitikeom i Vitinhom, a potom i u svlačionici s Luisom Camposom, sportskim direktorom PSG-a, koji je po završetku utakmice s Monacom upao u svlačionicu i počeo se derati na igrače.

Kako piše L'Equipe, najviše im je zamjerio na nedostatku agresivnosti. Neymar i Marquinhos su mu se suprotstavili i sve se pretvorilo u nekoliko minuta gnjevne prepirke. Brazilac je opet na udaru kritika i već se piše da će naljeto napustiti Park prinčeva.

Čim PSG zaroni u krizu, otvaraju se polemike oko Neymarove astronomske plaće i je li ju zaslužio. Pa, kada se na to nadodaju već standardni Neymarovi gafovi s bahatim ponašanjem, proslavama rođendana usred sezone, dizanje živaca ide na kvadrat.

Ferro dok je igrao u Hajduku Panična reakcija Hajdukove uprave: Lutanje i prodavanje magle - ajde, Mujo, da je više vojske divider

Međutim, najbitnije je to što je Neymar protiv Monaca izgledao otužno. Francuski mediji ističu da je drastično pao u formi nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Katru. Brazilac vuče ozljedu gležnja, koja mu i dalje zadaje probleme, ali još je više pao na psihičkom planu. Njemački Sport1 ističe da je ga je teško pogodio poraz od Hrvatske u četvrtfinala SP-a te da se još uvijek od toga nije oporavio.

"Neymar je bio tako dobar ujesen samo zato što je imao na umu Svjetsko prvenstvo i želio je u Katar stići u vrhunskoj formi, što mu je u konačnici i uspjelo", izjavio je za RMC Sport Jerome Rothen, bivša zvijezda Monca i PSG-a.

PSG želi prodati Neymara

"Sada kada je SP gotov, prvo se mora oporaviti od ovog gorkog razočarenja, ali možda Liga prvaka i dvoboj protiv Bayerna dolaze u pravo vrijeme", nada se Rothen.

"Budući da je SP gotov i sljedeći je tek za četiri godine, postoji opasnost da Neymar postane samo prosječan igrač", poručio je Jean-Michel Larque, francuska zvijezda iz 80-ih, a sada stručni komentator RMC Sporta.

PSG možda i želi prodati Brazilca, no pitanje je tko će ga kupiti i hoće li on pristati na odlazak. Naime, Neymar ima ugovor do ljeta 2025. s mogućnošću produljenja za još jednu godinu, a ima takvu plaću da nema šanse da bilo gdje dobije približan iznos.

Ni Campos nije pošteđen kritika. Štoviše, francuski mediji ga mitraljiraju. Zamjera mu da je bio previše pasivan na zimskom mercatu. Campos je u završnici pokušao nešto napraviti, najviše se pričalo o Ziyechu i Skriniaru, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Bilo je još svađa u redovima Parižana. Marquinhos i Donnarumma sukobili su se nakon što je Brazilac, koji je ujedno kapetan, tražio od talijanskog vratara da ne ide pozdraviti PSG-ove ultrase, a ovaj se oglušio i otrčao do navijača, koji su mu uzvratili ovacijama.

Sukobi na Parku prinčeva

PSG-ovi navijači zamjerili su igračima na manjku angažmana, skandirali su im da oznoje dresove. Sukob s navijačima došao je do te razine da je Kimpembe gasio vatru na način da je nakon završetka utakmice izašao iz svlačionice i s mikrofonom u rukama ispričavao se navijačima.

"Trebamo vas u utorak na Parku prinčeva. Moramo biti ujedinjeni ako želimo proći dalje. Momčad će se mobilizirati", obećao je ljubimac pariških navijača.

Iako je u sezonu krenuo sjajno, čini se da je trener Galtier izgubio konce iz ruku. Jedini način da ih povrati jest da prođe Bayern. To je naprosto imperativ. U suprotnom će se kriza produbiti.

Sve je to lako reći, ali treba proći Bayern. Parižanima se po tko zna koji put ponavlja slična situacija: u ključnom trenutku sami sebi podmetnu nogu i razbiju atmosferu. Klasična pariška priča.

Jedina svijetla točka uoči okršaja s Bavarcima jest to da se Messi i Mbappe dobro oporavljaju i mogli bi nastupiti protiv Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider