Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za vikend zabio gol

PSG želi Vuškovića, a već ima jedno čudo od djeteta: Klinac od 16 godina večeras debitira u Ligi prvaka

PSG dočekuje Bayern u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Warren Zaire-Emery (Foto: Afp)

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka desetkovani PSG večeras će ugostiti Bayern na Parku prinčeva.

Momčad koju vodi Christophe Galtier ima velikih problema s ozljedama. Kylian Mbappe i Lionel Messi su obojica uvršteni na popis za večerašnji dvoboj, ali oni se tek vraćaju nakon ozljeda, u statusu su rekonvalescenata i pitanje je u kojoj će mjeri moći pomoći suigračima. Također, nije ni Presnel Kimpembe na 100 posto.

Ono što je sigurno jest da neće igrati Nordi Mukiele i Renato Sanches.

S obzirom na sve nevolje s kojima se trener Galtier suočava, francuski mediji pišu da je za očekivati da će od prve minute krenuti Warren Zaire-Emery.

PSG s klincem od 16 godina napada Bayern

Ovaj senzacionalni klinac rođen je 8. ožujka 2006. godine i igra na poziciji veznjaka (primarno je defenzivni vezni, a može igrati i središnjeg veznog).

Upisao je ove sezone već 11 nastupa za Parižane, postigao pritom i dva pogotka. Prije nekoliko dana odigrao je svih 90 minuta za PSG u gostujućem porazu protiv Monaca (3:1) i baš je on postigao taj jedini zgoditak za goste.

Premda mu je tek 16 godina, Zaire-Emery već ima nekoliko nastupa za U-19 reprezentaciju Francuske, u uzrastu gdje su mu svi suigrači po dvije-tri godine stariji od njega.

Primjer je to koji nas odmah asocira na Hajdukovo čudo od djeteta, Luku Vuškovića. On također igra za juniore Majstora s mora, u konkurenciji gdje je po nekoliko godina mlađi i od svojih suigrača i od suparnika, ali također pruža fenomenalne prezentacije na terenu kojima je privukao interes mnogih europskih bogataša.

Između ostalih, PSG bi htio dovesti u svoje redove splitskog bisera koji će 24. veljače proslaviti 16. rođendan. Nedavno su se Parižani javili Hajduku i izrazili želju za transferom, pregovaralo se o iznosu od 10 milijuna eura, ali do realizacije nije došlo jer je Vuškovićeva obitelj procijenila da je još uvijek rano za odlazak u inozemstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider