FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"mora dobru taktiku pripremiti"

Otkrivamo dio taktike i ono što Stipe treba napraviti da savlada Daniela Cormiera

Stručni sukomentatori Nove TV Zelg Galešić i Igor Pokrajac dali su svoje viđenje ekspresno dogovorene borbe između dvojice prvaka Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Stipe Miočić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nakon što je Stipe ispisao povijest UFC-a pobjedom protiv Ngannoua, najbogatija i najglamuroznija MMA organizacija svijeta objavila je da će sljedeći protivnik nepobjedivog prvaka biti Daniel Cormier.

A ta odluka začudila je mnoge, pa tako i naše stručne sukomentatore.

"Vjerojatno ne mogu naći adekvatnog protivnika ili možda Velasquez se neće tako brzo vratiti kao što su rekli krajem 2018., tako da je u sedmom mjesecu pala ta borba, jer zapravo nema nijedan drugi pravi borac koji bi se borio sa Stipom", rekao je Igor Pokrajac.

"Stipe je počisitio cijelu tešku diviziju. Znači ostali su bez kvalitetnog izazivača i Cormier stvarno izgleda kao protivnik koji može nanijeti probleme Stipi", nadovezao se Zelg Galešić.

A sigurno je začudilo i Cormiera, jer je ovako govorio prije mjesec dana.

"Vidite li ove momke? Pročitao sam te stvari i ne znam što sam uopće tada mislio. Tako da ne. Neću se boriti sa Stipom Miočićem, a definitivno se neću boriti s Francisom Ngannouom", govorio je Cormier krajem 2017. godine.

Očito je Dana White ponudio veliki novac, jer je Cormier velika američka zvijezda i za američko tržište ova "superborba", kako je već sada najavljuju, bila bi veliki mamac.

Ljudi zaboravljaju da Cormier ima 13 pobjeda u 13 nastupa u teškoj kategoriji, tako da je on legitimno jako, jako dobar teškaš.

Je li Stipe velik favorit?

"Ne, ne. Mora se jako dobro pripremiti u taktičkom pogledu za takvu vrstu borca", smatra Zelg.

"Dovodi svoje protivnike do žice, tu ih diže visoko iznad sebe, baca ih, "slama" dolje na pod, ali mislim da će Stipe to dobro držati u bokasačkom dijelu. Držat će Cormiera na distanci i normalno da je u takvoj borbi fizički jači od njega", zaključuje Pokrajac.

Prema svemu sudeći, bit će to ozbiljan ispit za najvećeg borca UFC-ove teške kategorije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider