FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"ponuda koja se ne propušta"

Je li moguće da UFC to opet radi Miočiću? Cormier otkrio razlog zbog kojeg je pristao na borbu!

Daniel Cormier progovorio je o razlozima zbog kojih je pristao boriti se protiv Stipe Miočića za titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Daniel Cormier (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samo dan nakon što je UFC objavio vijest da će se za titulu prvaka u teškoj kategoriji boriti Stipe Miočić i Daniel Cormier, UFC šampion u poluteškoj kategoriji otkrio je i razlog zbog čega je na kraju pristao na borbu, iako je na samu spomen nje govorio "Nema šanse. Ti dečki su preveliki za mene. Nemam se namjeru vraćati u tešku kategoriju".

"Nisam mogao propustiti priliku da postanem prvak u dvije divizije. Razgovarao sam s Cainom Velasquezom i nakon što mi je on dao "mig" samo rekao sam sebi: Moram to napraviti. Jednostavno moram", rekao je Cormier za TMZ.

Oproštajna borba Daniela Cormiera?

Prvak u poluteškoj kategoriji isti je vikend kao naš Stipe Miočić (protiv Francisa Ngannoua) obranio svoj pojas i žestoko negirao povratak u diziviju u kojoj je započeo svoju profesionalnu MMA karijeru. No čini se da mu je Dana White pružio priliku kakva se ne propušta. O čemu se radi, možemo samo nagađati, ali za pretpostaviti je da se radi o hrpi love i moguće oproštajnoj borbi.

Cormier je još na zalasku 2017. godine najavio da bi 2018. mogla biti njegova posljednja godina. Nakon što je obranio pojas u borbi protiv Volkana Oezdemira, Švicarcu je rekao da nema namjeru još dugo biti ovdje i da je red na njega da osvoji naslov prvaka. Vođeni time što je rekao, Cormieru bi borba u srpnju mogla biti posljednja u njegovoj karijeru, u kojoj je jedini poraz doživio od Jona Jonesa.

"Uzbuđen sam. To je velika stvar. Velika prilika da se borim protiv najvećeg teškaša u povijesti i zacementiram svoje mjesto kao jedan od najboljih boraca ikada", kazao je Cormier, te nastavio.

"Samo se želim boriti. Ovo je jedna od onih prilika koja se ne propušta. Nikada se nisam bojao boriti. Cain mi je rekao da misli kako neće ubrzo dobiti priliku boriti se za naslov, pa je predložio da od mene napravimo prvaka u teškoj kategoriji", rekao je Cormier.

White ponudio brdo love Cormieru za super-borbu?

Za ulazak u oktogon protiv najopakijeg borca današnjice Cormier će sigurno dobiti puno novaca. Vjerojatno više od našeg borca, ali on to ne želi priznati. No nije mogao izdržati, a da ne natukne tako nešto.

"Dana White je prilično uporan čovjek. Kada nešto želi, on to i ostvari. Ima načine kako da dobije ono što želi, pa recimo da ja volim te njegove načine uvjeravanja", zaključio je Cormier.

Je li moguće da će UFC ponovno dati više novaca izazivaču za titulu prvaka u teškoj kategoriji nego prvaku? Podsjetimo, Junior Dos Santos i Alistair Overeem su dobili više novaca od našeg Miočića, koji ih je nokautirao unutar prve runde...

Stipe Miočić se tek treba oglasiti po tom pitanju, no uistinu je čudno da je tako brzo i tako glatko prihvatio borbu protiv Cormiera, uoči dana kada će postati otac po prvi put.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider