FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VJEROJATNO PAMETNA ODLUKA

Završava li najpopularnija borkinja svijeta karijeru? Sve se više čini kako namjerava zarađivati pokazivanjem tijela, a ne udaranjem!

Čini se kako Paige VanZant uskoro više nećemo moći zvati aktivnom profesionalnom borkinjom.

Paige VanZant (Foto: Instagram/YouTube)

Ako je Ronda Rousey borkinja koja je zaslužna za popularnost i prihvaćanje ženskog MMA-a, onda je Paige VanZant sigurno borkinja koja je zaslužna za uspjeh mnogih djevojaka koje su preko borilačkog sporta izgradile svoje ime kao temelj za uspjeh na drugim poljima.

Ona je zapravo prva od takvih, iako ne možemo reći da se u borilačkom svijetu nije pojavila kao vrlo talentirana.

S 20 godina ekspresno u UFC

Imala je 18 godina kad je odradila svoju prvu MMA borbu, a već s 20 bila je UFC-u, gdje se iskazala pobjedama u četiri od pet prvih borbi, dok je u onoj u kojoj je doživjela poraz, od Rose Namajunas, pokazala nevjerojatnu dozu srčanosti i izdržljivosti.

No, prije svega stekla je popularnost, pa je s vremenom njezina karijera polako krenula u drugom smjeru. Gostovanja na televiziji, Ples sa zvijezdama i još neke aktivnosti rezultirali su padom izvedbi i rezultata, tako da je u srpnju 2020. godine napustila najveću svjetsku MMA promociju, nakon pet pobjeda i četiri poraza ostvarenih u Octagonu.

Onda je šokirala sve potpisom za BFKC, američku promociju boksa golim šakama. Odradila je tamo dvije borbe, u veljači i srpnju 2021. godine, doživjela poraze te nakon toga nije viđena u ringu niti bilo kakvom borilištu.

Okrenula se zaradi na drugačiji način

U međuvremenu je pokrenula svoju vlastitu internetsku stranicu s plaćenim sadržajem, a objave na društvenim mrežama bile su sve manje borilačke, a sve više... Hm, najbolje da sami date opis za to na temelju i u ovom tekstu priloženih fotografija.

Mnogi se tako pitaju je li karijera najpopularnije borkinje svijeta, koju na Instagramu prati 3,2 milijuna ljudi, završila.

Odgovor na to pokušao je dati predsjednik BKFC-a, David Feldman, koji se Paige i dalje nada vidjeti na svojoj priredbi Knucklemania u veljači iduće godine. No, i sam je svjestan da će Paige uspjeti vratiti u ring tek ako joj dogovori nešto veliko, a iz njegovih se riječi baš ne može zaključiti kako misli da je takvo što u stanju.

Čak je dodao da je zadovoljan s poslom kakav je Paige odradila te da bi prestanak njihove suradnje također bio realna te vjerojatno pametna odluka. Naravno, ako ne pronađe borbu kakvu je spominjao.

Zašto primati udarce ako ne moraš?

Što se tiče Paige, mnogi smatraju kako je to pametno i za nju. 28-godišnja vrlo privlačna djevojka došla je u fazu da može veoma dobro zarađivati bez batina, ozljeda i posjekotina te bi zapravo jedino što bi je takvom nečemu vratilo mogla biti neutaživa želja za tim, ona koja mnoge borce tjera naprijed i kad više nema smisla za to.

Za Paige je sve jasno. Ako se opet pojavi, proći će to vrlo dobro i sigurno će fanovi biti zadovoljni, barem oni koji uživaju u njezinim predstavama s velikim ili malim rukavicama ili čak bez njih na rukama. 

Oni kakvih ima više vjerojatno će ostati zadovoljni onime što izlaže putem društvenih mreža, a toga nema malo.

Sve u svemu, ona je primjer kako u samo nekoliko godina pomoću borilačkog sporta izgraditi ime i status na račun kojeg je moguće godinama imati popriličnu financijsku sigurnost.

I na tome joj svi mogu samo čestitati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider