FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DOMINANTNA I NEMILOSRDNA

VIDEO Weili Zhang potvrdila da je najbolja: Ostvarila jednu od najdominantnijih pobjeda u borbama za žensku titulu

Weili Zhang nije dala Amandi Lemos apsolutno nikakve šanse u njihovoj borbi za UFC titulu.

Uvjerljivu obranu naslova UFC prvakinje slamka kategorije upisala je impresivna Kineskinja, Weili Zhang, kojoj izazivačica Amanda Lemos nije na bilo koji način mogla parirati.

Bila je to njena prva obrana titule prvakinje, koju je u studenom prošle godine, savladavši Carlu Esparzu, po drugi put osvojila. Prva, ali dominantna kao da to već godina nesmiljeno radi.

25 minuta čistog iživljavanja

Kineskinja nije uspjela završiti borbu, ali je kroz svih pet rundi uvjerljivo dominirala, bez da je protivnici dala ijednu pravu šansu za uključiti se u borbu. Zapravo, Brazilka je imala tek jedan pokušaj gušenja, koji na kraju nije dobro završio po nju.

Taj pokušaj došao je dvije minute prije kraja prve runde, kad je Kineskinja uslijed dominacije na trenutak izgubila koncentraciju, pa joj je vrat završio u naručju Brazilke. Izgledalo je to čvrsto, no pametno je prvakinja radila, izvukla se, okrenula i onda iz gornje pozicije zadala kanonadu snažnih udaraca koji su nanijeli veliku štetu i borbu usmjerili prema načinu na koji je završila.

Do samog kraja Zhang je dominirala, kako u boksačkim izmjenama, tako i u parteru, gdje je odvodila borbu doslovno kad god je to htjela. Radila je sve to pokušavajući pronaći način kako završiti borbu, ali protiv sebe je imala čvrstu izazivačicu, koja je pod svaku cijenu htjela dokazati kako je tu priliku dobila s razlogom.

Lemos je daleko od ozbiljne prijetnje, no sad slijedi ono pravo

Izdržala je Lemos, ali činjenica je da u 25 minuta nije napravila gotovo ništa i da je ovo jedna od uvjerljivijih obrana titule neke UFC prvakinje. Čista dominacija. Sam pogled na statistiku dovoljno govori.

Zhang - Lemos statistika Zhang - Lemos statistika (Foto: gol.hr)

Weili Zhang trenutno je najbolja borkinja ove kategorije, vjerojatno i pound-for-pound najbolja borkinja na svijetu, ali nije da nema konkurencije. Zapravo, vrlo brzo saznat ćemo koja će djevojka iduća krenuti po njenu titulu.

Dakle, koja borkinja je iduća za Weili? Kineski duel protiv Yan Xiaonan ili neporažena Tatiana Suarez. Obje opcije donose puno toga dobrog, prva kao ogromna priliku UFC-u za veliku borbu u Kini, a drugi kao vjerojatno najintrigantnija ženska borba koju je trenutno moguće ugovoriti.

Amanda Lemos je zapravo bila samo prolaznica, bez ikakvih ozbiljnih šansi za osvajanje titule. No, gore spomenute dvije djevojke su itekako ozbiljna priča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider