FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRAVI MONEY FIGHT

Vodeći borilački novinar otkrio: Joshua ima ugovoren meč, Hrgović je ponovno ostao sa strane!

Prava bomba našla se na X profilu eminentnog novinara Ariela Helwanija koji tvrdi kako je dogovoren meč Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua.

Anthony Joshua (Foto: Afp)

Već prošlog tjedna u medijima se pojavila informacija kako Anthony Joshua ima tri opcije za idućeg protivnika. Prvi je bio Filip Hrgović, s kojim bi se vjerojatno borio za titulu IBF prvaka svijeta, dok su druga dva bili Zhilei Zhang i Francis Ngannou.

Joshua odabrao novce i slavu

Naravno, druge dvije opcije su atraktivnije, posebno ona Francisa Ngannoua koja prema svim procjenama donosi ogromnu zaradu. Nakon posljednjih nastupa obojice, Ngannouove impresivne predstave protiv Tysona Furyja te Joshuine dominacije protiv Otta Wallina, ovaj meč je poprilično na cijeni.

Ivan Perišić Perišić ostavio snažnu poruku na Instagramu: Je li ona vezana uz današnje vijesti? divider

Toga su obje strane svjesne i čini se da su dogovorili meč. Barem tako tvrdi Ariel Helwani, a u pitanju je čovjek koji rijetko kad u javnost pušta nešto što nije istina.

Meč mu je potvrdio Turki Alalshikh, glavni saudijski savjetnik za zabavu, nešto poput ministra zabave, čovjek koji je na velikom Day of Reckoning eventu sjedio pored Conora McGregora i Cristiana Ronalda.

Lokacija nije bila upitna, Saudijska Arabija

Meč bi se trebao održati u Rijadu, ali datum još nije siguran, iako sve vodi prema tome da se radi o onom već više puta spominjanom 9. ožujku.

Ivan Perišić Navijači Hajduka mogu početi slaviti: Fabrizio Romano objavio poruku trenera Tottenhama divider

To je datum koji je spominjao i Joshuin promotor Eddie Hearn, ali nešto će se svakako pitati Ngannoua i njegov tim, pa potvrdu točnog datuma ipak trebamo pričekati. Ona će vjerojatno doći sa službenom potvrdom samog meča.

Hrgović će se svakako boriti za titulu prvaka

Filip Hrgović tako ostaje bez meča protiv Joshue, no bez meča za svjetsku titule neće ostati. On će svakako doći čim se pobjednik meča Oleksandra Usika i Tysona Furyja odrekne titule. Naime, oni su već dogovorili revanš, neovisno o pobjedniku njihovog meča 17. veljače, a IBF je isto tako već najavio da će onda titula prvaka biti upražnjena.

Hrgović će se svakako boriti protiv prvog idućeg na IBF ljestvici, gdje on zauzima prvo mjesta, uz dodatak kako i dalje nije isključeno da to bude Joshua nakon meča protiv Ngannoua.

9. ožujka za taj meč ionako nije izgledao realno. Naime, Usik i Fury bore se samo tri tjedna ranije. Nakon toga IBF mora narediti pobjedniku meč protiv Filipa, nakon odbijanja oduzeti titulu, a onda narediti idućem boksaču taj meč. Sve to traje nekoliko tjedana, nakon čega je tek moguće ugovoriti meč za novog IBF prvaka.

Sve u svemu, ovo je uistinu velik okršaj, a Filipu ne treba biti žao. On će svoju priliku za financijski jake mečeve imati nakon što ostvari ono što najavljuje, uzme titulu svjetskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider