FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Baklje i šampanjac

VIDEO Babića u Zagrebu dočekala "Savage armija": Pogledajte slavlje u zračnoj luci

Alen Babić vratio se iz Londona gdje je osvojio WBC-ovu silver titulu u bridgerweightu.

Alen Babić (Foto: Screenshot)

Hrvatski boksač i od proteklog vikenda nositelj WBC-ovog silver pojasa u bridgerweightu Alen Babić vratio se iz Londona gdje je u meču karijere pobijedio Poljaka Adama Balskog i povećao svoj omjer pobjeda i poraza na 11:0.

U Lijepu našu vratio se u nedjelju predvečer, a u zračnoj luci Franjo Tuđman dočekala ga je njegova "Savage armija“. Stigli su s bakljama i šampanjcem te svom heroju priuštili trenutke koje do kraja karijere neće zaboraviti.

gol expired Babić bi meč za naslov prvaka svijeta mogao čekati minimalno do početka zime divider

Među navijačima koji su ga dočekali bio je i njegov dobar prijatelj bodybuilder Stjepan Ursa.

Fanovi uživali u Babićevoj borbi

Inače, Babić i Balski priuštili su boksačkim obožavateljima borilačku poslasticu u deset rundi na kraju koje je kao pobjednik izašao hrvatski predstavnik jednoglasnom sudačkom odlukom.

Alen Babić i Adam Balski Babić i Balski uputili gotovo 1400 udaraca, statistika otkriva tko je bio precizniji divider

No, bio je to meč u kojem je trebalo zadržati koncentraciju i čistu glavu, ali je možda i najvažniju ulogu odigrala Babićeva kondicija. Kroz svih deset rundi uspio je zadržati isti tempo te nema sumnje kako je upravo to ono čime je uspio nadmašiti također izuzetno spremnog i upornog protivnika.

Babić se dva puta u meču našao u problemima, no iz istih se izvukao zahvaljujući šampionskom srcu koje je već ranije znao prezentirati. Boksao je zrelije i kvalitetnije nego ikad do sada te je na kraju mogao slavodobitno podići WBC-ov silver pojas u zrak. Pojas koji ga odvodi tamo gdje svi boksači žele biti, u meč za svjetsku elitnu titulu.

Navijače za to ima već sad…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider