FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
REZIME SPEKTAKLA

Babić i Balski uputili gotovo 1400 udaraca, statistika otkriva tko je bio precizniji

Alen Babić još je jednom uspio podići grandioznu londonsku O2 Arenu na noge

Alen Babić i Adam Balski (Foto: DAZN Boxing)

Nešto više o tome kakav rat u ringu su odradili Alen Babić i Adam Balski otkrila je službena CompuBox statistika objavljena nakon meča.

Iako je svima bilo jasno da se tu jako puno toga događalo, ne možemo reći da nas brojke ne iznenađuju, posebno ako znamo koliko je snage i kondicije potrebno za napraviti tako nešto.

Babić konkretniji i precizniji

Naime, hrvatski i poljski boksač bridger kategorije zajedno su uputili gotovo 1400 udaraca jedan prema drugom. Babić 723, a Balski 618.

Alen Babić i Adam Balski VIDEO Babić i Balski susreli se nakon meča u svlačionici: "Volim te, ludi ratniče!" divider

Impresivno djeluje i pogodak o tzv. "power punches", odnosno snažnijim udarcima. U tu grupu ulaze većinom svi osim prednjeg direkta ili kratkim udaraca unutar klinča. Babić je tu na 551, odnosno preko 50 po rundi, dok je Balski na 287.

Naravno, pogođeni udarci ipak su malo manji, ali Babić je i tu, unatoč većem broju pokušaja, upisao i veći postotak uspješnosti. 25.2 posto pogodio je Babić, dok je Balski uspio plasirati 24.1 posto udaraca. Nešto precizniji bio je Balski po pitanju power punchesa, no u zbroju je i tu hrvatski borac bolji i to značajno, 153:93.

Alen Babić i djevojka Klara VIDEO Babić nakon pobjede karijere opet pokazao koliko voli svoju Klaru, prošli put ju je zaprosio divider

Uostalom, ovo sve se najbolje vidjelo na licima boksača nakon meča. Alen Babić još je jedno potvrdio kako je rođen za ovaj sport. Savršeno se izvukao iz dvije teške situacije te potvrdio kako je apsolutno zasluženo tu gdje je. Ispred meča za svjetsku WBC titulu.

Kompletnu CompuBox statistiku ovog meča možete vidjeti ispod teksta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider