FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
RIVAS TRENUTNO NIJE DOSTUPAN

Babić bi meč za naslov prvaka svijeta mogao čekati minimalno do početka zime

Pobjedom karijere Alen Babić ispred sebe je stavio nekoliko mogućih opcija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško je odrediti čime je Alen Babić više oduševio u meču protiv Adama Balskog, ali isto tako i što možemo smatrati najvećim benefitom pobjede koju je ostvario. 

Pobjede koja mu je donijela vlasništvo nad WBC silver pojasom prvaka i automatski time poziciju prvog izazivača za titulu pravog WBC prvaka bridger kategorije (do 101.6 kilograma težine). 

Alen Babić i Adam Balski Babić i Balski uputili gotovo 1400 udaraca, statistika otkriva tko je bio precizniji divider

Trenutni prvak te kategorije je Kolumbijac Oscar Rivas (28-1, 19 KO), 34-godišnji boksač koji je titulu osvojio u listopadu prošle godine, kad je savladao Ryana Rozickog. Babić će se nakon ove pobjede i na službenoj WBC ljestvici gotovo sigurno naći odmah ispod njega.

Rivas već ima ugovoreni meč

No, Babić neće biti idući Rivasov protivnika, osim u slučaju da dođe do nekih nepredviđenih okolnosti. Razlog za to zapravo je vrlo jasan. Rivas već ima ugovorenu prvu obranu titule. Nju bi trebao odraditi 13. kolovoza na svom domaćem terenu, u kolumbijskom Caliju, gdje će mu se suprotstaviti Luksaz Rozanski.

Babića svakako možemo smatrati prvim idućem izazivačem, ali ovaj podatak nam daje do znanja kako bi se taj meč teško mogao dogoditi prije zime. Naime, prvaci rijetko kada imaju kraće od četiri ili čak pet mjeseci pauze između dva meča. 

Alen Babić i Adam Balski VIDEO Babić i Balski susreli se nakon meča u svlačionici: "Volim te, ludi ratniče!" divider

I to je optimistična prognoza, gdje još moramo uzeti u obzir da je mogući rasplet i onaj koji uključuje Rivasov poraz od Poljaka. Ako Kolumbijac u tom slučaju posjeduje klauzulu o revanšu u ugovoru, sve to može situaciju dodatno odužiti.

Babić može odmarati, ali poznavajući ga...

Na Babiću je da uživa u postignuću, ali i da krene razmišljati kakve su mu opcije. Znajući njegove stavove, teško da će odmaranje do zime biti prihvatljiva opcija za njega. Isto tako, uvjereni smo da je spreman biti zamjena za Rivasa ili Rozanskog ukoliko dođe do otkazivanje meča s jedne ili druge strane.

Dakle, možemo pretpostaviti da Babića idući put nećemo vidjeti u borbi za titulu, ali srećom postoji više opcija kroz koje on svoj status ne može ugroziti. Dovoljno je samo da se bori u teškoj kategoriji, kao što je radio do sada ili čak u lakoteškoj (cruiser).

Okršaj protiv Davea Allena samo je jedna od opcija, posebno jer ga je popularni Britanac prozvao. Iako je Babić u ovom trenutku odbacio taj meč, upravo je njega više puta spominjao kao svoju najveću želju po pitanju teškaških nastupa te kao pravi meč za publiku. 

Kakve su još opcije, ne možemo znati, ali uvjereni smo da će Eddie Hearn pronaći pokoje rješenje ako mu Babić otkrije da je Savage željan što prije ponovno ući u ring. A ne sumnjamo da će biti tako.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider