FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SJEĆANJE NA KRAKOV

VIDEO Na današnji dan 2015. godine Cro Cop je savladao duhove prošlosti koji su ga pratili gotovo cijelo desetljeće

2007. godine Gabriel Gonzaga zaustavio ga je na vrhuncu karijere. Osam godina kasnije Mirko Filipović dočekao je osvetu.

Mirko Filipović (Foto: screenshot (YouTube))

Jedan od najvećih transfera u povijesti MMA sporta bio je onaj Mirka Filipovića u UFC-u početkom 2007. godine. Hrvatski borac dobio je prvu borbu protiv Eddieja Sancheza za zagrijavanje, a već u drugom nastupu dali su mu tzv. title eliminator, borbu nakon koje u slučaju pobjede slijedi napad na tadašnjeg prvaka Randyja Couturea.

2007. godina i borba za UFC izazivača

Trebalo je samo savladati Gabriela Gonzagu, odličnog brazilskog borca, ali prije svega borca poznatog kao parteraša, uz siromašne vještine borbe na nogama. Upravo je zbog toga jedan od najvećih šokova u povijesti ovog sporta bio Mirkov poraz te još više način na koji se dogodio.

Gonzaga ga je pogodio onako kako je Mirko godinama prije toga stjecao slavu u svojim borbama, nogom u glavu.

Od tog poraza pokušao se Mirko oporaviti malo više od četiri mjeseca kasnije, ali prebrzo se vratio u Octagon. Poražen je sudačkom odlukom od Cheicka Konga te je prvi put napustio UFC.

Prvi povratak u UFC za zaborav, drugi za slavu

Vratio se 2009. godine i odradio šest borbi, ali uz samo dvije pobjede i mislilo se da je njegov put u UFC-u gotov.

Ipak, dvije pobjede nad Satoshijem Ishiijem dovele su ga do novog poziva, a on ga je bez puno razmišljanja prihvatio kad je saznao da će mu protivnik biti Gabriel Gonzaga.

11. travnja 2015. godine Mirko Cro Cop Filipović u poljskom Krakovu odradio je najvažniju borbu karijere. Ne važnu po pitanju rezultata, važnu njemu osobno, po barem djelomičnom brisanju onoga što ga je pratilo godinama kao najgora uspomena karijere. 

Laktovima je doveo Brazilca do neprepoznatljivosti

Cro Copu je trebalo 13 i pol minuta da završi borbu. Nije to bilo slično onome kako je doživio poraz, no ništa manje ožiljke nije stvorio Gonzagi nego što je ranije Brazilac njemu. Zapravo, oni su fizički bili puno jači i veći jer je Filipović vjerojatno pogodio više udaraca laktovima nego u cijeloj karijeri.

On sam se prisjetio te borbe objavom na Facebooku.

Bio je to veliki povratak u UFC-ov Octagon, a nakon borbe najavio je kako će svakako nastaviti boriti se u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Nažalost, povratak u UFC-ovo borilište nije se dogodio. Umjesto toga dogodila se ona poznata priča s organizacijom USADA i padom na dopinškom testu, a toj zavrzlami, čak ćemo je nazvati i velikom nepravdom, danas nema mjesta u tekstu.

Danas se prisjećamo ovog velikog trijumfa. Bravo, Mirko!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider