FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ULAZI U POVIJEST MMA-a

VIDEO Daniel Cormier uvršten u UFC-ovu Kuću slavnih

Bivši istovremeni UFC prvak poluteške i teške kategorije dobio je ovu čast ranije nego bi se očekivalo.

Generacija 2022. UFC-ove Kuće slavnih istu će obogatiti za nekoliko novih imena, a tijekom UFC 274 priredbe otkriveno je kako će među njima biti Daniel Cormier.

Cormier je na ovoj priredbi radio kao komentator, a nije bio upoznat s time da će se to dogoditi, odnosno da će upravo on biti najavljen kao novi laureat jedino MMA Hall of Famea na svijetu.

Rose Namajunas i Carla Esparza VIDEO Sramotna izvedba popularnu UFC-ovu prvakinju koštala pojasa divider

U UFC je pristigao 2013. godine kao Strikeforceova teškaška zvijezda te je u Octagonu upisao deset pobjede i tri poraza. Savladali su ga tek njegovi najveći rivali, Jon Jones i Stipe Miočić.

U polutešku se spustio zbog prijatelja

Budući da je titulu teške kategorije držao njegov najbolji prijatelj Cain Velasquez, Cormier se nedugo pri dolasku u UFC spustio u polutešku. Titulu te kategorije uzeo je u svibnju 2015. godine, nakon što je Jon Jones, koji ga je borbu ranije savladao, suspendiran, a tim putem savladao je Anthonyja Johnsona.

Tri puta je istu obranio, u međuvremenu se još jednom susrevši s Jonesom. Iako je tu borbu izgubio, kasnije je ishod poništen nakon Jonesovog pada na doping testu. 

Tony Ferguson VIDEO Chandler rijetko viđenim remek djelom nokautirao Fergusona i vjerojatno ga postao u mirovinu divider

Protiv Miočića se borio tri puta

2018. godine uputio se u tešku kategorije, gdje je u borbi za titulu nokautirao Miočića. Tim putem postao je drugi UFC prvak teške i poluteške kategorije u povijesti, prvi koji je to bio istovremeno, a par mjeseci kasnije i prvi dvostruki UFC prvak koji je svako od titula barem jednom obranio. 

Miočić mu se godinu dana kasnije osvetio za poraz, a onda je slavio i u njihovoj trećoj borbi, koja je Cormieru bila posljednja u karijeri. Ipak, nije to ugrozilo njegov status i mjesto u Kući slavnih, gdje će službeno ući na ceremoniji koja je rasporedu u srpnju. Zajedno s njim dio krila boraca nove ere postat će i njegov timski kolega Khabib Nurmagomedov.

Cormier je sve to vrlo emotivno primio. Kamere s UFC 274 priredbe prvo su ga prikazale kako skače od sreće te prima čestitke, no kad je sjeo na svoje mjesto su došle suze. Vjerojatno mu je kroz glavu prošlo sve što mu se događalo dok je do ovoga nije došao. 

Nagrada je apsolutno zaslužena, tu nema nikakve sumnje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider