FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Charles Oliveira u čudesnoj rundi ugušio Gaethjea i slavio 11. put zaredom, pojas u lakoj i dalje bez vlasnika

Charles Oliveira vratio se iz mrtvih, poslije pada na službenom vaganju i dva nokdauna u prvoj rundi, uspio je okrenuti borbu i ugušiti Justina Gaethjea.

Kakva čudesna izvedba Charlesa Oliveire! U jednoj od najboljih rundi ikada pobijedio je Justina Gaethjea na UFC-u 274 gušenjem i slavio 11. put zaredom te Amerikancu priuštio drugi poraz u borbama za pojas. Obojica su bili uzdrmani u tih čudesnih nekoliko minuta, a Oliveira se ponovo vratio iz nokdauna. ovaj puta iz dva, uhvatio izazivača za vrat nakon nekoliko izmjena u parteru i ugušio RNC-om.

No, kako nije prošao vaganje, Charles Oliveira nije postao prvak, nego će titula u lakoj kategoriji ostati upražnjena. Lako je moguće da će Oliveira dobiti priliku vratiti svoj pojas već u sljedećoj borbi, jasno ako prođe vagu, a sad treba vidjeti tko će mu biti sljedeći suparnik. Možda čak i Conor McGregor...

Esparza se nakon osam godina ponovno popela na tron

Carla Esparza postala je prvakinja slamka kategorije, ponovno nakon čak osam godina, no malo toga se ima reći o njenoj borbi protiv Rose Namajunas. Dosadašnja prvakinja odradila je beskrvan, kalkulantski nastup kojem je očito kumovao veliki strah od najjačeg, zapravo jedinog oružja Esparze, hrvanja.

Publika u 25 minuta borbe nije vidjela gotovo ništa vrijedno spomena i dojam je kako je Namajunas zapravo predala pojas prvakinje svojoj protivnici.

Više o toj borbi u posebnom članku.

Rose Namajunas i Carla Esparza VIDEO Sramotna izvedba popularnu UFC-ovu prvakinju koštala pojasa divider

Sramotna izvedba Rose Namajunas

Chandler nevjerojatnim udarcem ugasio Fergusona

Dugo očekivana borba Michaela Chandera i Tonyja Fergusona završila je pobjedom Chandlera sjajnim nokautom na samom početku druge runde.

Vrlo dinamično krenula je borba i bilo je jasno da obojica čekaju pravi trenutak za napad. Prvi ga je dočekao Chandler, ali Ferguson vrhunski kontrira lijevim direktom, nakon čega je Chandler na podu. Odmah se ustao i nastavio, nakon čega Ferguson nastavlja tražiti novi udarac. Ipak, točno na sredini runde iznenadio ga je Chandler savreno pogođenim rušenjem i odvođenjem borbe na pod. Tamo je dobro radio iz garda, ali Chandler brzo prolazi kroz isti i do kraja runde pogađa nekoliko serija laktovima.

Druga runda nije stigla niti krenuti, a već je sve bilo gotovo. Chandler je pronašao prednji udarac nogom u glavu, u stilu legendarnih nokauta Lyota Machida i Andersona Silve te je Ferguson isto trenutka zaspao. Četvrti poraz u nizu te možda i kraj karijere.

Brutalni nokaut Chandlera protiv Fergusona

St. Preux i Shogun uspavali gledatelje

Druga borba po rasporedu donijela je revanš borbe iz 2014. godine, u kojoj je Ovince St. Preux savladao Mauricija Shoguna Ruu nakon nešto više od pola minute. U revanšu je pobjednik ostao isti, ali borba niti približno uzbudljiva, iako je trajala gotovo 30 puta duže.

Zapravo je vrlo lako opisati što se događalo. Prve dvije runde bila je to borba u kojoj se Shogun kretao agresivnije, tražeći prostor za napade, no može se reći kako su obojica pogađali podjednako, iako bez nekog prejakog efekta. Bez previše sadržaja, posebno nekog koji bi ostavio značajniji dojam, teško je bilo za presuditi.

Zato je posljednju rundu vrlo lako zaključiti kako je dobio St. Preux. Umornog Shoguna počeo je redovnije pogađati, ali i dalje to nije bilo ništa što bi vodilo prema završnici. No, sigurno za uzeti rundu, a na kraju i pobjedu. Naime, jedan sudac dao mu je sve tri runde, drugi je bodovao 29:28 u korist OSP-a, dok je jedan sudac smatrao kako su dvije runde pripale Brazilcu.

Najbolji trenuci borbe St. Preuxa i Rue

Borba bez favorita takvom se potvrdila

UFC 274 priredba započela je Randyja Browna podijeljenom odlukom sudaca nad Khaosom Williamsom.

Williams je borac koji je svoju UFC karijeru započeo dvjema pobjedama za koje mu je trebalo pola minute, da bi u iduća tri nastupa pokazao nešto više. Ušao je u ovu borbu s ukupno četiri pobjede iz pet UFC nastupa. Brown je nešto iskusniji te je ušao s UFC omjerom 8-4, ali također s četiri pobjede u posljednjih pet nastupa.

Williams se potvrdio kao borac koji agresivno otvara borbe i to je također napravio ovog puta. U početku nešto rezerviranijeg Browna uspio je sredinom runde poslati udarcem na pod, no nije ga tako uzdrmanog završio. Ipak, napravio je dovoljno za uzeti rundu. U drugoj je Williams umorniji, što Brown koristi. Podigao je tempo, odlično se kretao i pogađao te izjednačio situaciju nakon dvije runde.

Nastavio je tako Brown u posljednjoj rundi, no sredinom iste sjeda novi opak udarac Williamsa i ponovno je borac s Jamajke na podu. Oporavio se i do kraja runde uspio uhvatiti svoj ritam te ju završiti s više udaraca, no teško je bilo pretpostaviti što će reći suci po pitanju posljednje dionice borbe.

Dva suca na kraju su ipak bodovala Brownovu agresivnost i više pogođenih udaraca, dok je tek jedan smatrao kako je Khaos spomenutim udarcem uspio ukrasti rundu. Sjajna pobjeda za Browna, peta u posljednjih šest borbi.

Najbolji trenuci borbe Browna i Williamsa

UFC 274 UFC 274 (Foto: GOL.hr)

UFC 274 - Popis borbi

Charles Oliveira vs. Justin Gaethje - prekid u 1. rundi (RNC)

Rose Namajunas vs. Carla Esparza (c) - podijeljena sudačka odluka

Michael Chandler def. Tony Ferguson - nokaut, 2. runda (0:17)

Ovince St. Preux def. Mauricio Shogun Rua - podijeljena odluka sudaca

Randy Brown def. Khaos Williams - podijeljena odluka sudaca

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider