FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ŠTO SMO TO GLEDALI

VIDEO Sramotna izvedba popularnu UFC-ovu prvakinju koštala pojasa

Vjerojatno najlošiju borbu za titulu u povijesti UFC-a odradile su Carla Esparza i Rose Namajunas

Teško je objasniti što se događalo u UFC 274 borbi između Rose Namajunas i Carle Esparze, borbi za titulu inače uglavnom vrlo uzbudljive UFC-ove ženske slamka kategorije.

Borbi u kojoj se u 25 minuta nije vidjelo apsolutno ništa vrijedno spomena. Vidjeli smo jednu beskrvnu predstavu dosadašnje prvakinje, dok je inače jednodimenzionalna izazivačica zapravo radilla ono što se očekivalo.

Esparza se nakon osam godina vratila na tron

Isto tako dobili smo novu prvakinju, Carlu Esparzu, koja se na tron vratila nakon punih osam godina, tj. otkako je bez pojasa, koji je osvojila u prvoj borbi protiv Namajunas, ostala u borbi protiv Joanne Jedrzejczyk.

Esparza je do pobjede došla podijeljenom odlukom sudaca, koji zapravo gotovo da nisu imali što relevantno niti bodovati.

To je uvjerljivo najduže razdoblje između dvije šampionske vladavine u UFC povijesti.

Uistinu nemamo puno toga za spomenuti o ovoj borbi. Možemo opisati da se radilo većinom o pogledavanju s distance, uz poneki direkt te isto tako poneki pokušaj rušenja Esparze, koji bi Namajunas uglavnom obranila ili se brzo ustajala.

Od Esparze smo zapravo dobili ono što smo očekivali. Znali smo da se njen stil u potpunosti svodi na hrvanje te da u niti jednom drugom segmentu ona nema ponuditi ništa na dovoljno visokoj razini. Nije problem reći kako je Namajunas u svakom segmentu MMA-a bolja od Esparze, ali to joj nije bilo dovoljno.

Namajunas je kroz cijelu borbu pokazivala toliki respekt prema hrvanju svoje protivnice da je odbacila svu svoju kvalitetu te se borba svela na njeno ziheraško kretanje. U strahu od rušenja nije radila apsolutno ništa i to je rezultiralo ovime što se dogodilo.

Nije niti Esparza napravila puno toga, ali možemo reći kako su suci puno više kaznili pristup dosadašnje prvakinje, nego ono što je napravila nova. I isto tako bizarno zvuči činjenica da je u 2022. godine do UFC titule uspio doći borac ili borkinja koji kvalitetno može raditi samo u jednom segmentu MMA sporta.

Ovog puta Esparza čak niti tim svojim hrvanjem nije uspjela napraviti ništa, ali to je samo dodatni dokaz toga koliko je Namajunas u ovoj borbi bila loša. Esparza zapravo ovaj pojas nije osvojila, Rose joj ga je predala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider