FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čudesna večer borbi

VIDEO Adesanya uspješno obranio pojas u srednjoj kategoriji i peti put, novi izazivač iskočio strašnim nokautom

Israel Adesanya i Alexander Volkanovski nastavit će svoju vladavinu i poslije UFC-a 276 u Las Vegasu. Obojica su slavili nakon svih pet rundi jednoglasnim sudačkim odlukama.

Na vrhu srednje kategorije ništa se nije promijenilo ni poslije okršaja Israela Adesanye i Jareda Cannoniera na UFC-u 276 u Las Vegasu.

Nigerijski borac poslije pet rundi kontrole s distance uspješno je obranio svoj pojas i peti put. Ono što se promijenilo u srednjoj, jest poredak izazivača jer je Alex Pereira, Adesanyin stari znanac uskočio u prvi plan strašnim nokautom protiv Stricklanda.

Sjajni Israel Adesanya nije puno promijenio u ovoj borbi, stilom borbe koji ga je lansirao na vrh srednje kategorije uspio je slaviti i protiv novog izazivača. Pet rundi držao ga na distanci kirurški preciznim krošeima, direktima i kickovima, a u rijetkim trenucima u kojima je Cannonier uspio skratiti razdaljinu između sebe i svog suparnika, napravio bi vrlo malo ili ništa.

Uglavnom, nedovoljno za preuzeti pojas sa struka aktualnog prvaka. Borba nije bila spektakularna, ali to ide na dušu Adesanyi koji je poslije onog rata s Gastelumom, odlučio malo pametnije pristupati svojim mečevima i to mu, čini se, ide jako dobro jer još nema poraza u srednjoj kategoriji.

Četiri od pet svojih obrana dobio je na bodove i nastavit će vladati ovom težinskom kategorijom, no sljedeći izazov bit će mu vrlo ozbiljan jer će vjerojatno na megdan svom nekadašnjem rivalu iz kick-boxinga, također čudesnom udaraču, Alexu Pereiri. Brazilac ga je dvaput nokautirao u njihovim kikboksačkim mečevima, vidjet ćemo što će se dogoditi kad ih zaključaju u oktogon…

Volkanovski završio priču s Hollowayjem

Australski borac Alexander Volkanovski potvrdio je kako mu trenutačno nema ravnog u perolakoj kategoriji. Odradio je još pet rundi s Maxom Hollowayjom i nakon ukupno petnaest u tri borbe otklonio svaku sumnju u svoju vladavinu ovom kategorijom jednoglasnom sudačkom odlukom.

Svoj pojas uzeo je u prosincu 2019. godine upravo od Hollowaya, dominantno ga zadržao do ove borbe i nastavit će ga nositi oko svog struka i dalje. Ovo mu je bila čudesna 22. pobjeda zaredom u MMA karijeri, u zadnjih desetak naslagao je sva najveća imena ove kategorije, uključujući i čudesnog Hollowaya čak tri puta.

Ova posljednja borba bila je isključivo boksački obračun, a ako je poslije njihova dva uvodna okršaja bilo nekakvih sumnji tko je bolji, sad je bilo sve jasno. Prvak je dominirao od prve do zadnje sekunde. U svakoj izmjeni imao je potez više od Hollowaya i bio je spreman na sve njegove trikove. Sistematski ga je rješavao rundu po rundu i poslije ukupno 75 minuta u oktogonu konačno dokazao da je bolji.

Možda čak i najbolji u povijesti ove kategorije zbog načina na koji dominira u zadnje vrijeme. Ako je Holloway preuzeo tu titulu Joseu Aldu s dvije pobjede u njihovim međusobnim borbama, Volkanovski je to sad učinio Hollowayju četvrtom uspješnom obranom svog pojasa.

Volkanovski i treći put dobio Hollowaya na sudačkim karticama

Pereira strašnim nokautom iskočio kao prvi izazivač u srednjoj

Jedna od najiščekivanijih borbi na UFC-u 276 svakako je bio okršaj sjajnog kikboksača Alexa Pereire i Seana Stricklanda, jednog od boraca u srednjoj kategoriji koji je do ovog meča bio u najboljoj formi. Borba je trajala svega nekoliko minuta, krenula je polako i završila brutalnim nokautom.

Brazilac je od svog prelaska iz kickboxinga u MMA odradio tek šest borbi, izgubio je prvu, a ovo mu je bila šesta uzastopna pobjeda. Ušao je na velika vrata i ovim strašnim nokautom potvrdio svoju treću pobjedu pod okriljem UFC-a. Strickland je bio u čudesnom naletu, imao je šest pobjeda zaredom i krupnim koracima grabio prema borbi za pojas, međutim Brazilac mu je stao na kraj i pogurao sebe u tu poziciju.

Pereira je u svojoj kikboksačkoj karijeri dvaput ušao u ring s Adesanyom i dvaput ga pobijedio, pa mnogi sad zazivaju njihov okršaj i u MMA oktogonu. Poslije borbe Brazilac je pozvao navijače neka navijaju za novozelandskog borca nigerijskih korijena i poželio njihovu treću borbu – ovaj put u MMA-u za naslov u srednjoj kategoriji.

Strašan nokaut Pereire

Barberena legendi nanio šesti poraz u zadnjih sedam borbi

Američki borac Bryan Barberena svojim 11. nokautom u karijeri u drugoj rundi zaustavio je legendarnog Robbieja Lawlera i nanio mu šesti poraz u zadnjih sedam borbi. Pobjeda protiv Nicka Diaza u prošloj borbi ostat će bivšem prvaku u velteru jedina u zadnjih pola desetljeća.

Barberena je izgleda planirao tempom slomiti svog suparnika, ali veteran je prihvatio njegov visoki ritam, stao pred njega i pristao na šakačke razmjene. Mlađi Barberena je ispucao skoro trostruko više udaraca u prvih pet minuta, Lawler je primio puno više značajnih udaraca, ali suparnik ga nije previše oštetio.

Drugi dio borbe bio je praktički preslika prvog, Lawler je bio agresor i pritiskao, Barberena je radio, no ne previše. Svaki njegov pokušaj kombinacije nailazio je na kontru direktom i trpio sve više štete, međutim jedan lakat dvije minute prije kraja runde sjeo je na pravo mjesto i načeo legendu.

Lawler je bio na labavim nogama, uspio je izdržati još minutu i pol, ali uoči gonga sudac je stao između i završio borbu. Barberena nastavlja svoj put ka vrhu veltera četvrtom pobjedom u zadnjih pet ulazaka u oktogon, a legendarni Lawler možda je odradio svoju zadnju borbu u bogatoj karijeri.

Sudac uskočio između Lawlera i Barberene

Bizaran prekid završio O'Malleyjev prvi veliki ispit

Nadolazeća zvijezda bantam kategorije UFC-a Sean O'Malley protiv Pedra Munhoza imao je najteži ispit u svojoj dosadašnjoj karijeri i neće biti sretan epilogom. Njihova borba prekinuta je sredinom druge runde zbog liječničke intervencije, a službena odluka je bez odluke. Munhoz je u oktogon ušao kao debeli autsajder poslije pet poraza u zadnjih šest borbi i, smatraju mnogi, dobio prvu rundu low-kickovima 10:9.

U drugoj dionici borbe O'Malley se stabilizirao i pokušao nametnuti svoj ritam, međutim Munhoz je imao odličan plan i nije mu dozvolio da se razmaše. Sredinom druge runde krenuo je prema američkom borcu pokušavši ga udariti, ali dok je bježao od zamaha, O'Malley je ispružio ruku i uboo Brazilca u oko. Sudac Jason Herzog pozvao je liječnika u oktogon, koji nije dozvolio nastavak jer Munhoz nije ništa vidio.

O'Malley, koji je velika nada bantama, na svom prvom velikom ispitu s nekim od boraca iz topa 10 nije oduševio, naprotiv nije ni zadovoljio i neće dugo pamtiti ovaj dvoboj, a sad treba vidjeti hoće li mu UFC ponovo poslati Munhoza ili pokušati pronaći novi izazov.

Prst u oko prekinuo borbu

UFC 276, glavni program

Israel Adesanya (c) vs Jared Cannonier, srednja, jednoglasna sudačka odluka

Alex Volkanovski (c) vs Max Holloway, perolaka, jednoglasna sudačka odluka

Sean Strickland vs Alex Pereira, srednja, KO u 1. rundi

Robbie Lawler vs Bryan Barberena, velter - TKO u 2. rundi

Pedro Munhoz vs Sean O'Malley, bantam - bez odluke

Plakat za UFC 276

Adesanya vs. Cannonier Adesanya vs. Cannonier (Foto: UFC)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider