FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
britanac zaustavio hype

UFC 263: Adesanya obranio pojas, Moreno novi prvak, Nate Diaz opet poražen

UFC 263 donio nam je novog i starog prvaka te novi poraz Diaza.

Glendale u Arizoni ugostio je UFC 263 na kojem su bile održane dvije borbe za pojas. U onoj glavnoj je Isreal Adesanya obranio naslov prvaka u srednjoj kategoriji protiv Talijana Marvina Vettorija nakon jednoglasne sudačke odluke.

Bio je to njihov revanš, no ovaj put Adesanya nije imao većih problema s Talijanom koji je smatrao da su ga 2018. suci zakinuli. Ovaj put nije bio ni blizu jer Adesanya je nakon poraza od Blachowicza u u izletu u polutešku kategoriju pokazao zašto je vladar u srednjoj.

Sljedeći izazivač je Robert Whittaker koji bi jedini na ovoj kilaži mogao zaprijetiti prvaku Adesanyji.

Za razliku od njega, svoj je pojas u revanšu u muha kategoriji izgubio Deveison Figueiredo. Novi prvak je Brandon Moreno koji je u dvije borbe ipak dokazao da je bolji. Prva je prije šest mjeseci završila neodlučenim ishodom, a sad je Moreno slavio gušenjem.

Prije dvije borbe za pojas gledatelji su bili nabrijani na još jedan ulazak u oktogon popularnog Natea Diaza. No čini se kako je od Natea ostao tek hype koji teško da više ima pokriće. Svladao ga je sjajni Leon Edwards koji je držao cijelu borbu pod kontrolom i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Diaz je ostao nedorečen i dojam je da je mogao slaviti da je bio hrabriji i krenuo kao u zadnjoj rundi kada je umalo došao do preokreta. Britancu je ovo deveta pobjeda u nizu, dok je Nate Diaz doživio treći poraz u posljednje četiri borbe.

UFC 263, rezultati:

Isreal Adesanya pobijedio Marvina Vettorija – jednoglasna odluka

Brandon Moreno pobijedio Deveisona Figueireda – gušenje

Leon Edwards pobijedio Natea Diaza – jednoglasna odluka

Belal Muhammad pobijedio Demiana Maiu – jednoglasna odluka

Paul Craig pobijedio Jamahala Hilla – poluga na ruci

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider