FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka nas veliki okršaj?

Poslastica za kraj borilačke godine, Jones izazvao Cormiera: "Dođi slobodno!"

Jones je Cormieru poslao pozivnicu za novi okršaj.

Jon Jones (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kalifornijski UFC 232 bio je prava poslastica za kraj borilačke 2018. godine. U borbi večeri Jon Jones vratio je naslov prvaka u poluteškoj kategoriji i tako ostao neporažen u profesionalnoj karijeri.

Za razliku od njihove prve borbe 2013. kada je Alexander Gustafsson do krajnjih granica testirao Jona Jonesa, revanš je bio jednosmjerna ulica. Jones je potpunu dominaciju nad Šveđaninom okrunio nokautom u trećoj rundi i vratio naslov UFC-ova prvaka u poluteškoj kategoriji.

''Prvi put kada sam se borio protiv Alexandera, ostajao sam mu u zoni udaraca. Večeras sam se svjesno držao izvan te zone i iako je on pokušao s nekoliko sjajnih kombinacija, gotovo nijedna nije me pogodila. Zato mogu reći da imam najopasniji tim na svijetu za pripremu borbe", rekao je Jones.

Amerikanac je tako ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, a jedine mrlje na njoj ostaju problematični dopinški testovi, koji su ga više puta stajali oduzimanja pojasa. Jones nije propustio ni prozvati prvaka teške kategorije Daniela Cormiera.

"Dokaži navijačima da si dvostruki prvak! Dođi slobodno, ja sam tu. Vrati svoj pojas, čekat će te oko moga pasa."

A u sunaslovnoj borbi večeri Amanda Nunes šokirala je MMA svijet i to za samo 50 sekundi! Toliko joj je, naime, trebalo da prebriše čak 13 i pol godina nedodirljivosti Cris Cyborg u svijetu slobodne borbe. Desnim krošeima Brazilka je demolirala prvakinju u bantamu i na spektakularan način nanijela sunarodnjakinji prvi poraz u UFC-u.

"Postala sam prva žena koja drži dva pojasa u povijesti UFC-a. Da vas čujem ljudi - to sam ja! Rekla sam vam, rekla sam vam. Ja sam najveća u povijesti! Dana, sada moram ući u kuću slavnih."

UFC 232 ponudio je još spektakularnih poteza, a snimku pogledajte u 23:30 na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider