FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl za kraj godine

Jon Jones dominantno vratio pojas, Nunes šokirala MMA svijet i nokautirala Cris Cyborg!

UFC 232 bio je prava poslastica za kraj 2018. godine.

Galerija UFC 232 Jednoručna kimura Chiese Jednoručna kimura Chiese +6 Jones udara Gustafssona

Jon Jones vratio je naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji nakon što je sredinom treće runde nokautirao Šveđanina Alexandera Gustafssona.

Blijeda izvedba Gustafssona

Šveđanin nažalost nije ponudio ni približno onaj nivo borbe iz 2013. godine kada je odveo Jonesa do konca borbe i doslovno ga natjerao da zaradi pobjedu u posljednjoj rundi. U nijednom trenutku Gustafsson nije bio prijetnja po mnogima najboljem MMA borcu svih vremena, dok je Jones korak po korak gradio svoj put prema pobjedi.

Ona je stigla u trećoj rundi, kada je srušio Šveđanina i potom ga snažnim "ground and pound" udarcima dovršio na tlu. Krenuo je s laktovima, natjerao Gustafssona da se okrene prema tlu, a onda ga udarcima u glavu dokrajčio.

Jones je i dalje neporaženi borac u profesionalnoj karijeri, a jedine mrlje na istoj ostaju ti problematični doping testovi, koji su ga koštali titule prvaka već tri puta.

Gustafsson je doživio peti profesionalni poraz u vjerojatno posljednjoj borbi za naslov prvaka u njegovoj karijeri.

Lavica ispisala UFC povijest

U sunaslovnoj borbi večeri Amanda Nunes šokirala je MMA svijet i nakon samo 50 sekundi nokautirala Cris Cyborg! Čak 13 i pol godina Cyborg je bila nedodirljiva u svijetu slobodne borbe, a onda ju je u jednoj otvorenoj tuči koja je trajala svega minutu demolirala prvakinja u bantamu - Amanda Nunes.

Obje su krenule vrlo agresivno od prve sekunde, a onda je nakon nakon nekoliko bezuspješnih izmjena udaraca Nunes započela put prema pobjedi. Uzdrmala je Cyborg s jednim krošeom, što je razljutilo Cris, koja je potom krenula još agresivnije prema naprijed.

To se pokazalo kao velika pogreška, jer je Nunes nakon toga s još nekoliko udaraca poslala sunarodnjakinju na tlo. Cyborg se uspjela dignut, no ne zadugo. Nova su dva krošea sjela na lijevu stranu lica Cris Cyborg, a potom i treći nakon kojeg je sudac prekinuo meč.

Nunes je ovom pobjedom, osmom uzastopnom, postala prva dvostruka pobjednica u povijesti organizacije. Cyborg je pak doživjela prvi poraz u UFC-u i prvi nakon čak 13 i pol godina.

Sjajne tri uvodne borbe

Michael Chiesa slavio je protiv bivšeg velikana veltera Carlosa Condita, nakon što mu je početkom druge runde složio polugu na ruci (kimura). Zanimljivo, Chiesa je u trenutku predaje Condita držao samo jednom rukom, što je pravi raritet.

Za Condita je to bio osmi poraz u posljednjih 10 borbi, dok je Chiesa prekinuo niz od dva uzastopna poraza i stigao do 15. profesionalne pobjede u karijeri.

Corey Anderson upisao je važnu pobjedu protiv Ilira Latifija s kojom se vratio u gornji dom kandidata koji se nadaju borbi za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

Anderson je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Latifija koji je bio dominantniji samo u prvom dijelu prve runde, no nakon toga je vidno usporio zbog pomanjkanja kondicije, što je Anderson znalački iskoristio.

Anderson je upisao 12. pobjedu u karijeri i poručio da za idućeg suparnika želi Anthonyja Smitha, čovjeka koji je prvi u redu za meč koji donosi titulu prvaka, nakon što je u posljednjoj borbi nokautirao Voljana Oezdemira.

U prvoj borbi glavnog programa veliko iznenađenje priredio je Australac makedonskih korijena Alexander Volkanovski, koji je tehničkim nokautom slavio protiv Chada Mendesa. Alexander "Veliki" slavio je krajem druge runde, nakon što je udarcem u trup, a potom i laktom u glavu oborio bivšeg izazivača za titulu u perolakoj kategoriji, nakon čega je sudac brzo prekinuo meč.

Lavica Amanda Nunes šokirala cijeli svijet: Za samo 51 sekundu brutalno nokautirala Cris Cyborg! Nunes udara Cyborg Amanda Nunes protiv Cyborg (Foto: AFP) Amanda Nunes protiv Cyborg (Foto: AFP) Amanda Nunes protiv Cyborg (Foto: AFP)

UFC 232, glavni program:

Jon Jones pobijedio Alexandera Gustafssona (tehnički nokaut 3. runda)

Amanda Nunes pobijedila Cris Cyborg (nokaut 1. runda)

Michael Chiesa pobijedio Carlosa Condita (poluga na ruci - kimura)

Corey Anderson pobijedio Ilira Latifija (jednoglasna sudačka odluka)

Alexander Volkanovski pobijedio Chada Mendesa (tehnički nokaut 2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider