FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"najluđih 5 dana u povijesti"

Neviđena drama u UFC-u: U nevjerojatnom raspletu spašen spektakl u New Yorku!

Napad Conora McGregora na autobus samo je dio drame koja se odvijala uoči UFC-a 223.

Al Iaquinta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neviđena drama odvijala se uoči UFC-a 223 kojeg noćas od 4 ujutro možete UŽIVO gledati na GOL.hr-u. Glavna borba trebala je biti ona između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona: ovo je bio već četvrti pokušaj održavanja ''uklete'' UFC borbe.

Taj je nadimak dobila jer je svaki put dosad otkazana, a povijest se ponovila još jednom: Ferguson se ozlijedio na bizaran način prilikom obavljanja medijskih obaveza i borba je još jednom otkazana. No prava drama tu je tek počela.

UFC je krenuo u potragu za Khabibovim protivnikom; prvi je izbor bio Max Holloway, koji je morao otkazati jer je pao vagu. Liječnici su ga skinuli praktički s vage i zabranili mu borbu. Službeno je proglašen ''nesposobnim za borbu''.

Zatim se pojavilo ime Anthonyja Pettisa. Pettis se trebao boriti s Michaelom Chiesom, ali u napadu Conora McGregora na autobus Chiesa je zaradio posjekotine na licu i otpao iz borbe! Pettis je ostao slobodan, na vaganju je bio malo iznad granice dopuštene težine i mogao ju je skinuti, ali je ipak povučen iz kombinacija. Navodno je tražio više novca nego mu je UFC htio ponuditi.

Nevjerojatan rasplet kojem još ne znamo kraj

UFC je ostao na dva imena: Paul Felder i Al Iaquinta. Feldera je odbila Komisija, navodno jer nije rangiran u top 15. Spasitelj dana tako je postao Al Iaquinta, poznat kao dežurni kritičar UFC-a i njihove politike, koji ipak ne može osvojiti pojas jer je malo iznad dopuštene težine lake kategorije, dok će Khabib Nurmagomedov osvojiti pojas u slučaju pobjede. Borba je zakazana na pet rundi.

''Ovo je bez sumnje najluđih pet dana u povijesti UFC-a. A pred nama je još sutrašnji dan. Nevjerojatan razvoj događaja iz raznih kutova ovdje u Brooklynu'', napisao je na Twitteru poznati MMA novinar Ariel Helwani.

Šlag na tortu svega ovoga bila bi pobjeda Iaquinte. Dana White je čak najavio kako bi ipak nekako pokušali u tom slučaju od Amerikanca učiniti prvaka iako se tome protivi Sportska komisija države New York koja nadgleda ovaj event.

Nema sumnje da nas čeka pravi spektakl. UFC 223 možete gledati UŽIVO na GOL.hr-u u nedjelju od 4 ujutro te u snimci na Novoj TV u večernjim satima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider