FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dagestanac konačno na vrhu

Nurmagomedov je novi UFC prvak, Namajunas obranila pojas u ratu protiv Jedrzejczyk

Nakon UFC 223 eventa, kojem je prethodio neviđeni kaos u povijesti najjače MMA organizacije, dobili smo novog prvaka u lakoj kategoriji.

Galerija UFC 223 uživo na GOL.hr, snimka na Novoj TV Statistika meča Khabiba i Iaquinte (Screenshot) Team Khabib nakon osvajanja UFC pojasa (Screenshot) Khabib slavi naslov UFC prvaka (Screenshot)

Khabib Nurmagomedov novi je UFC prvak lake kategorije, nakon što je na "ukletom" UFC 223 eventu u Brooklynu slavio protiv Ala Iaquintu. Bio je to zamjenski borac u meču za titulu, nakon što je zbog ozljede koljena otpao Tony Ferguson, a potom i prva zamjena Max Holloway.

Bio je to najbizarniji tjedan u povijesti UFC-a, a trebao je biti jedan od najjačih glavnih programa u 2018. godini. Trebali smo konačno gledati okršaj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, međutim u bizarnom raspletu Ferguson se ozlijedio prilikom odrađivanja medijskih obaveza uoči borbe, a UFC je odlučio oduzeti mu privremeni pojas i dati priliku njegovoj zamjeni.

To je trebao biti Max Holloway, međutim on na vaganju nije uspio spustiti težinu na dopuštenu razinu jer je očito prekasno počeo raditi na kilaži tjedan dana uoči borbe. Liječnici su ga skinuli praktički s vage i zabranili mu borbu. Službeno je proglašen ''nesposobnim za borbu''.

U kombinacijama su nakon toga bili mnogi borci, no priliku života dobio je Njujorčanin Al Iaquinta i nije razočarao.

Khabib još jednom "sažvakao i ispljunuo" suparnika

Od prve runde meča za titulu Nurmagomedov je pokazao nevjerojatnu snagu, brzinu, vještinu u parteru, no Iaquinta se pokazao daleko žilavijim borcem nego što je to itko mislio da će biti. Nurmagomedov je imao američkog borca u prve dvije runde, no nekim se čudom ovaj uspio obraniti od svih pokušaja poluga, gušenja i velikog broja udaraca.

Zatišje je uslijedilo u trećoj rundi, no nakon nje Iaquinta je imao jedno oko gotovo zatvoreno, te je bio obliven krvlju. Međutim nije stao i nastavio se boriti u ritmu s kojim je i ušao u meč.

Khabib je na samom početku četvrte runde imao dobar kroše i sjajan udarac nogom, no ni to nije bilo dovoljno da se uzdrma Rockyja Balbouu MMA-a kako mu mnogi tepaju. Naime, Alovi roditelji su doseljenici iz Italije, a nadimak mu je "Razjareni", po Robertu De Niru u filmskoj ulozi "Razjareni bik".

Sjajan otpor Iaquinta je pružio i u petoj rundi, iako se nikada prije u životu nije borio preko tri runde. Na samom je početku u nekoliko navrata udario Nurmagomedova, no Dagestanac nije ni trepnuo.

U samoj završnici Khabib je još jednom oborio svog borca na tlo, pokušao ga ugušiti, međutim nije uspio. No, bilo je dovoljno za osvajanje naslov prvaka u lakoj kategoriji, koji je do nedavno držao Conor McGregor, čovjek koji je dolijao ulje na vatru na UFC 223 svojim dolaskom u Brooklyn.

McGregor stigao u New York pa priveden nakon napada na minibus s borcima

Podsjetimo, UFC 223 dobio je još jedan nevjerojatan uvod kada je u New York stigao Conor McGregor, bivših prvak ove kategorije kojem je oduzet pojas jer ga nije branio. On i njegova svita upali su u dvoranu kada su borci ušli u minibus nakon medijskih obaveza. Bacio je kolica i razbio staklo na jednom od dva autobusa zbog čega su Michael Chiesa i Ray Borg zaradili posjekotine na licu te se zbog ozljeda nisu mogli boriti na UFC 223.

Meta je bio ruski borac dagestanskog porijekla, koji se par dana prije sukobio s Artemom Lobovim, borcem iz McGregorova tima. Njega je White izbacio s eventa jer je sudjelovao u napadu, a što će biti s karijerom Conora u UFC-u nije bio poznato. Dana White bio je ogorčen i te je najavio kako ne želi imati posla s McGregorom.

Ponizna Rose Namajunas obranila pojas

U sunaslovnoj borbi večeri Rose Namajunas obranila pojas slamka-kategorije protiv Joanne Jedrzejczyk, u meču koji su s nestrpljenjem očekivali brojni MMA fanovi. Bio je to veliki revanš u kojem su obje borkinje pokazale veliko srce i nisu štedjele jedna drugu, međutim prvakinja je bila za nijasnu bolja u svakoj rundi, barem prema mišljenju sudaca.

Poljakinja je bila razočarana konačnom odlukom, štoviše bila je uvjerena u pobjedu, no na kraju je morala po drugi put u pet mjeseci priznati da nije više kraljica ove discipline.

Namajunas je unakazila lice poljske borkinje, dok je Jedrzejczyk nogama izudarala Amerikanku do te mjere da neće moći hodati dan kasnije. Noge i bedra obiju borkinja bile su plave i otečene nakon meča, što dovoljno govori i količini i snazi udaraca koji su sjedali.

Borba za naslov nije razočarala MMA fanove, pogotovo one koji su navijali za 25-godišnju djevojku iz Milwaukeeja.

Spektakularna predstava i makljaža u perolakoj

Zabit Magomedšaripov još je jednom dokazao UFC-u da je materijal za sami vrh perolake kategorije. U drugoj borbi glavnog programa slavio je protiv Kylea Bochniaka i to jednoglasnom sudačkom odlukom.

Dagestanac je pokazao svu raskoš svog talenta i dominirao borbom koja će kandidirati za jednu od najboljih u 2018. godini. Iako nije veliko MMA ime, Kyle Bochniak pokazao je veliko srce i puno potencijala u svom tek petom UFC nastupu.

Nije podlegao talentu i spektakularnim pokušajima udaraca dagestanskog borca, te je u nekoliko navrata čak i dobro pogodio Magomedšaripova. No u konačnici je Dagestanac upisao i treću pobjedu u UFC-u, koja bi ga trebala lansirati u Top 10 boraca perolake kategorije.

UFC 223, rezultati glavnog programa:

Khabib Nurmagomedov pobijedio Ala Iaquintu (jednoglasna sudačka odluka)

Rose Namajunas pobijedila Joannu Jedrzejczyk (jednoglasna sudačka odluka)

Renato Moicano pobijedio Calvina Kattara (jednoglasna sudačka odluka)

Zabit Magomedsharipov pobijedio Kylea Bochniaka (jednoglasna sudačka odluka)

Chris Gruetzemacher pobijedio Joea Lauzona (tehnički nokaut u 2. rundi)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider