FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
snimka iz autobusa

Svi su šokirani McGregorovim napadom: Khabib ga ismijao, White ovo proglasio najodvratnijom stvari u povijesti UFC-a!

Uoči UFC 223 spektakla glavna je tema suludi ispad najveće zvijezde ovog sporta, Conora McGregora.

McGregor napao autobus s borcima (Screenshot)

Nevjerojatan je uvod dobio UFC 223 koji u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu od 4:00 možete uživo gledati na GOL.hr-u (snimka na Novoj TV). U prvom je planu Conor McGregor, iako se on uopće ne bori na spektaklu u dvorani Brooklyn Netsa ovog vikenda.

Irski borac jučer je upao u dvoranu taman u trenutku kada su borci s UFC 223 eventa ušli u dva minibusa nakon završenih medijskih obaveza. U naletu potpunog ludila McGregor i dio njegove svite počeo je raditi nerede, a onda je sam bivši prvak lake i pero-kategorije bacio kolica u jedan od autobusa i razbio na njemu prozor.

Chiesa ozlijeđen u napadu i neće se boriti, kao ni Borg

Prilikom toga ozlijeđen je Michael Chiesa na kojeg su pali komadi stakla, zbog čega je zaradio posjekotine na licu. Zbog toga je otpala njegova borba u glavnom dijelu programa protiv Anthonyja Pettisa. U bolnicu se javio i Ray Borg koji tvrdi da mu je upao komad stakla u oko te je skinuta s popisa i njegova borba protiv Brendona Morena u uvodnom dijelu programa. Svi će oni vjerojatno tužiti McGregora zbog propalih borbi.

Potom se McGregor okomio na drugi minibus te na njega pokušao baciti dio ograde, ali je zaustavljen. Meta je bio Khabib Nurmagomedov, koji se ovog vikend s Maxom Hollowayjom bori za naslov u McGregovorovoj lakoj kategoriji.

Ruski borac dagestanskog porijekla komentirao je prilikom napada kako će ''ubiti McGregora'', što se jasno može čuti na snimci koju je snimio netko od boraca.

''Smijem se. Razbio si prozor? Pa zašto? Dođi unutra. Ako si pravi gangster, dođi unutra. Pošalji mi lokaciju, nema problema, dolazim. Ja sam tako odrastao, a ne da bacam stolice. Nije to bio moj autobus s mojim ljudima. U njemu su bili borci, uključujući Rose Namajunas'', rekao je Khabib.

White zgrožen, najavio posljedice

Čelnik UFC-a Dana White bio je ogorčen. Čak su i oni misle kako je to sve samo dio showa morali priznati kako je McGregor ovaj put stvarno pretjerao. U trenutku dok je Dana White davao intervju nekolicini novinara zaželio je da policija uhiti McGregora, a na kraju se to i dogodilo. Priveden je u policijsku postaju gdje se sam prijavio i vidjet ćemo koje će posljedice snositi.

A posljedice u UFC-u mogle bi biti velike. Nakon što su mu napokon zbog nebranjena pojasa isti s pravom oduzeli. White je najavio kako ne želi imati posla s prolupalim Ircem.

''Conora i 20-ak drugih ljudi u dvoranu je pustila ekipa 'Mac Life', koja je bila akreditirana za ovaj događaj. Otvorili su im vrata, a oni su uletjeli u zgradu i zaletjeli se prema parkiralištu gdje su se borci ukrcavali u vozila. Počeli su napadi vozila, bacali su kante za smeće i stolice te su uzrokovali posjekotinu Michaela Chiese. Porezao je lice na više mjesta i ne izgleda dobro. Rose Namajunas bila je gotovo pogođena i ona je trenutno vrlo uznemirena, odnosno u blagom je šoku. Jednom od naših zaposlenika slomili su zglob. Ovo je najodvratnija stvar koja se dogodila u povijesti naše organizacije. Ovi svi borci trebali su mir, u situaciji su kada skidaju kilograme, a onda se pojavila hrpa od 20 propalica koja je napravila to što je napravila'', rekao je White, čije riječi prenosi Fightsite.

''Mislim kako su nakon ovoga svačiji odnosi s Conorom McGregorom na jako niskim granama. Nakon ovakvog nečega, nakon ovakve odluke, više ništa neće biti isto. On je imao sukob s Khabibom zbog onoga što se dogodilo između Khabiba i Artema Lobova, no ne možeš doći u dvoranu i napasti autobuse u kojima se nalaze borci koji za dva dana trebaju nastupiti. Najgore je što su u tim autobusima bile žene, a oni su bacali stvari kroz prozore, bez razmišljanja o tome koga će pogoditi i ozlijediti. Jednostavno smo svi zgroženi ovime što se dogodilo. Mi za dva dana imamo event, moramo se regrupirati i fokusirati na to da osiguramo našim borcima mir i uvjete koji su im potrebni. Ali svakako ćemo pravno goniti McGregora nakon ovoga što je učinio.''

Čovjek iz McGregorova tima Artem Lobov odmah je skinut s preliminarnog dijela programa. Upravo se on zakačio u hotelu prije dva dana s Khabibom, a ovo je kao bio odgovor McGregorove ekipe. Dugo se najavljivao Irčev dolazak u Brooklyn na UFC 223 kako bi bio u kutu svog prijatelja Lobova, no onda je stigla vijest kako ipak ne dolazi.

No preokret se dogodio vrlo brzo. McGregor je u New York stigao ekspresno nakon incidenta Lobova i Khabiba te zakuhao velike nevolje. Jasno, u budućnosti bi zbog toga okršaj njega i Khabiba bio možda i borba desetljeća, ali vidjet ćemo je li Dana White samo glumio gađenje ili će od svega pokušati napraviti spektakl kakav još nismo vidjeli u UFC-u.

''Iskreno, ne želim da završi u zatvoru. Moramo ovo ispraviti. Moramo se boriti, pošalji mi lokaciju. Ma može i deset na deset'', poruka je Khabiba za kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider