FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SLIJEDI NOVA ZAVRZLAMA

Tko su glavni kandidati za okršaj protiv Usika? Dubois je prvi, Hrgović iza njega, no umiješat će se i superzvijezda

Unatoč tome što je vjerojatno ostao bez meča protiv Tysona Furyja, Oleksandr Usik želi što prije u ring.

Oleksandr Usyk i Anthony Joshua (Foto: Afp)

Iako još uvijek nije sve gotovo, svakom minutom sve smo bliže zaključku da meč za ujedinjenje boksačkih titula svjetskog prvaka teške kategorije ponovno nećemo gledati.

Tyson Fury i njegovi predstavnici nisu uspjeli pronaći zajednički jezik s Oleksandrom Usikom te se čini da će svaki krenuti svojim putem.

Usik prihvatio sve kompromise i ostao bez meča

Ukrajinac, koji u svom vlasništvu ima WBA, WBO i IBF titule, se želi boriti što prije i zapravo mu trenutačno ime protivnika više nije krucijalno. Bez velikog meča je ostao, unatoč svim kompromisima koje je, prema izjavama ljudi iz svog tima, prihvatio.

Filip Hrgović Filip Hrgović želi revanš protiv Zhanga, no uvjeren je da prije toga može pobijediti Usika divider

Pitanje je može li naći bilo koga tko će biti spreman uskočiti u meč 29. travnja, što je datum koji su rezervirali za Furyja, a to je zapravo najbolja moguće vijest za boksača koji je prvi po službenom redu.

Radi se o WBA regular prvaku Danielu Duboisu, izazivaču kojeg su prihvatile preostale dvije organizacije čiju Usik drži titulu. Zašto je njemu ovakav rasplet dobar? Prije svega zato što je bio ozlijeđen, nakon čega je prošao operaciju i nitko sa sigurnošću ne zna kad će biti spreman, no posljednje informacije govore kako bi početkom ljeta mogao u ring.

To je termin koji bi Usik u ovim okolnostima prihvatio i Dubois će sigurno biti idući protivnik, bude li zdrav i spreman.

Hrgović čeka kao zapeta puška

Ako Dubois ne bude u stanju boriti se još nekoliko mjeseci, idući na redu, ako se nešto ne promijeni, je IBF-ov izazivač, Filip Hrgović. Onda slijedi WBO, sa svojim privremenim prvakom Joeom Joyceom, no Joyce već ima ugovor meč protiv Zhileija Zhanga, koji će se održati 15. travnja.

Posljednjih dana govori se o još jednom boksaču, onom čije je ime dovoljno veliko da bi se možda čak mogle i ignorirati ljestvice, ako timovi budu zainteresirani za okršaj.

Radi se o Deontayu Wilderu. On se nakon trilogije protiv Furyja vratio krajem prošle godine, kad je u svom stilu ekspresno nokautirao Roberta Heleniusa. Oni koji poznaju događanja u njegovom timu govore da je Wilder itekako zainteresiran za Ukrajinca, a to se može zaključiti i iz posljednjih izjava njegovog promotora.

Marko Zeljko i Fabijan Tomkić Hrvatski boksački savez rezignirano reagirao nakon što im je HOO zabranio nastupe na svjetskom i europskom prvenstvu divider

Wilder je treći izazivač prema WBO, četvrti prema IBF-u i šesti na WBA ljestvici te je zapravo vrlo lako moguće izvesti presedan kojim bi on uskočio u taj meč.

Usik želi što prije biti siguran što mu slijedi. Više mu nije toliko bitan određeni datum meča, koliko mu je bitno da on napokon bude potvrđe te da zna gdje, kad i protiv koga će braniti svoje tri titule, budući da je bez meča od kolovoza prošle godine i nestrpljiv je vratiti se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider