FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ŠAMPIONSKA IZVEDBA

Najbrbljaviji boksač svijeta se vratio na tron, osvojio je svjetsku titulu u drugoj različitoj kategoriji

Teofimo Lopez došao je do WBO titulu super lake kategorije pobjedom nad donedavnim apsolutnim svjetskim prvakom, Joshem Taylorom.

Josh Taylor i Teofimo Lopez (Foto: Guliver Image)

Donedavni svjetski prvak boksačke lake kategorije, Teofimo Lopez (19-1, 13 KO) došao je do titule WBO svjetskog prvaka u super lakoj kategoriji, savladavši Josha Taylora (19-1, 13 KO) jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.

Lopez je tako slavio u meču koji je najavio da želi čim je promijenio kategoriju. Jedina je razlika da ta što nje napao apsolutnog svjetskog prvaka, što je Taylor donedavno bio, iako preostala tri pojasa u ringu službeno nikad nije izgubio.

Taylor ostao i bez posljednjeg od četiri pojasa

Naime, Taylor je u veljači prošle godine obranio naslov apsolutnog prvaka svijeta protiv Jacka Catteralla, no većina fanova i medija smatrali su da nije zaslužio. Otišlo je to toliko daleko da su neke kladionice čak isplatile dobitak onima koji su se kladili na pobjedu izazivača.

Charles Oliveira Nunes uvjerljivo obranila titulu pa se umirovila, Oliveira nokautirao Dariusha divider

U međuvremenu je Taylor odbio boriti se protiv propisanih izazivača, a i ozlijedio se te mu je prvo oduzeta WBA titula, onu WBC-ovu je napustio sam prije nego bi mu se to dogodilo, dok ga je posljednje naslova lišio i IBF.

Lopez namjerava zavladati novom kategorijom

Tako je protiv Lopeza branio onaj preostali, WBO naslov. I doživio je tim putem prvi poraz u karijeri.

Teofimo, inače vrlo brbljavi američki Hondurašanin, koji je zbog svog karaktera velikom broju fanova postao omražen, je kroz većinu meča nadboksao Britanca, čime je potvrdio kako mu je jedini dosadašnji poraz, onaj koji je doživio protiv Georgea Kambosona Jr.-a, bio puno više loš dan nego prava prezentacija kvalitete.

Mike Malott Za dlaku izbjegnuta tragedija na UFC-u divider

Najbolje trenutke meča možete vidjeti OVDJE.

Super laka kategorija sad ima četiri različita prvaka. WBA pojas drži Rolando Romero, WBC je kod Regisa Prograisa, a IBF kod Subrilea Matiasa. Za očekivati je kako će se krenuti u međusobna uparivanja prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider