FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC 289

Nunes uvjerljivo obranila titulu pa se umirovila, Oliveira nokautirao Dariusha

Amanda Nunes obranila je titulu UFC prvakinje bantam kategorije pa napustila sport, dok je Charles Oliveira odradio još jednu briljantnu izvedbu.

Charles Oliveira (Foto: Profimedia)

U Vancouveru je održan UFC 289, predvođen borbom za titulu ženske bantam kategorije, ali i važnom borbom iz vrha lake kategorije.

Amanda Nunes uspješno je napravila ono što je radila većinu karijere, dominantno je savladao Irene Aldanu te obranila titulu u borbi koja će se pokazat kao posljednja u njenoj karijeri.

Dominantno slavlje i odlazak

Iako je Aldana meksička boksačica, Nunes je bez problema odlučila parirati joj na nogama, što je i odradila. Prve dvije runde tako je uzela čistim boksom, u trećoj je pokazala da može i odvesti borbu na pod te tamo također biti dominantna, dok se u četvrtoj vratila bokus. U petoj ipak nije ništa prepuštala slučaju, brzo je sve odvela u parter i tamo završila borbu, ali i karijeru.

Ostavila je Amanda rukavice na podu kaveza, gdje je stavila i svoja dva UFC pojasa, što su zapravo mnogi i očekivali. Ostaje žaljenje što posljednju borbu ipak nije odradila protiv Julianne Pene, s kojom se prvobitno trebala boriti ovdje, jedine borkinje koja ju je kao prvakinju zaustavila te ostaju na 1:1.

Sjajan nokaut rekordera Oliveira

No, zvijezda priredbe bio je Charles Olivieira, koji se vratio nakon poraza od Islama Makhacheva i na najbolji mogući način pokazao da želi ponovno na tron.

Savladao je Beneila Dariusha prekidom u posljednjoj minuti prve runde. Bila je to borba koju je Dariush bolje otvorio, ali nije uspio napraviti značajnu štetu pa čak i unatoč dominantnoj gornjoj poziciji.

Odluka je pala kad su se borci vratili na noge. Brazilac je povukao desni high kick, koji je Dariush blokirao, no ubrzo se vidjelo da je ipak napravio efekt. Primijetio je to i Oliveira, koji je napao boksačkim tehnikama, pogodio još nekoliko puta, poslao Dariusha na pod te tamo s još nekoliko udaraca završio borbu.

Oliveira je zatražio novi napad na titulu, što je zapravo vrlo realno da će dobiti. Također, dodatno je popravio svoj rezime, prije svega onaj borba s najviše pobjeda prekidom u UFC povijesti.

Na ostatku glavnog programa, Mike Mallot savladao je Adama Fugitta, prisilivši ga na predaju u drugoj rundi, dok je Dan Ige bio bolji od Natea Landwehera. Glavni program otvorio je Marc-Andre Barriault pobjedom nad Erykom Andersom, a on je bio jedan od šest kanadskih boraca na ovom programu. Baš svi su u svojim borbama pobijedili.

UFC 289 - Rezultati

Amanda Nunes (c) def. Irene Aldana - jednoglasna sudačka odluka
Charles Oliveira def. Beneil Dariush TKO (R1 4:10)
Mike Malott def. Adam Fugitt - SUB (R2 1:06)
Dan Ige def. Nate Landwehr - jednoglasna sudačka odluka
Marc-André Barriault def. Eryk Anders - jednoglasna sudačka odluka

Nassourdine Imavov vs. Chris Curtis - poništena borba (sudar glavama)
Jasmine Jasudavicius def. Miranda Maverick - jednoglasna sudačka odluka
Aiemann Zahabi def. Aori Qileng - KO (R1 1:04)
Kyle Nelson def. Blake Bilder - jednoglasna sudačka odluka
Stephen Erceg def. David Dvořák - jednoglasna sudačka odluka
Diana Belbiţă def. Maria Oliveira - jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider