FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Odbrojavaju se dani

Svijet iščekuje mega sudar Miočića i Cormiera: Evo kako šanse vidi stručni sukomentator Nove TV

Odbrojavaju se dani do mega sudara Stipe Miočića i prvaka teške kategorije UFC-a Daniela Cormiera. Cormier smatra kako je Miočić trebao odraditi barem jednu borbu prije njihovog novog sudara, no kockao se i isplatilo mu se.

Stipe Miočić (GOL.hr)

Mnogi su najavu ovog uzvratnog sudara spremni nazvati najvećom UFC-ovom teškaškom borbom. Argumente za to imaju i Stipe Miočić i Daniel Cormier. I dok je jedan jedini držao pojaseve prvaka poluteške i teške istovremeno, drugi je najviše puta obranio UFC-ov pojas. Kladionice laganu prednost daju Cormieru.

''Kako bi Miočić pobijedio u uzvratu mora biti izrazito spreman. Cormier je ''tempaš'' koji stalno vrši pritisak nad svojim protivnicima. Miočić bi trebao držati distancu i izbjegavati hrvački klinč, koliko je god moguće, ako je to moguće neka koristi koljena, ne hrvanje, ipak je Cormier u tome nadmoćniji'', izjavio je stručni sukomentator Nove TV Zelg Galešić.

Cormier, koji radi i kao sukomentator UFC-ovih borbi, medijski je puno aktivniji od Miočića. Prvak teške kategorije se, pak, osvrnuo u intervjuu poznatom novinaru Arielu Helwaniju na prvu borbu i dao zanimljiv opis te četiri i pol minute

"On se u prvoj borbi dobro borio, no prije svega zbog toga što sam ja tražio svoj tajming. Neću reći da sam mu pustio, ali ja sam izgubio gotovo svaku prvu rundu mojih borbi. Meni treba malo vremena da osjetim protivnika i onda tek krećem. Kad pogledate onu borbu, moramo priznati da je izgledao dobro'', izjavio je Cormier te nadodao:

''Srušio me dolje, pogodio me nekim udarcima, no onda smo postali izjednačeni. Prije nokauta je on promašio dva udarca, a ja sam pogodio četiri. Možemo gledati borbu i reći da je izgledao dobro, no sad već znam kakav je i kako se bori pa ću moći dominirati od samog početka.''

Posebno intrigira i pretposljednja borba večeri. Povratak Natea Diaza kojeg će testirati još jedno veliko ime - Anthony Pettis.

''Diaz se napokon vraća nakon dvoboja protiv McGregora, i to protiv Petisa, bivšeg prvaka lake kategorije. To je borba koju svi mi fanovi i ljubitelji njegovog stila borbe očekujemo, što će rezultirati dvobojem ova dva velika borca'', rekao je Zelg Galešić.

Svijet željno iščekuje teškaški mega ogled kojeg možete pratiti na portalu GOL.hr s početkom u 4 sata ujutro, dok će snimka biti prikazana u nedjelju navečer, u 22:45 u programu Nove TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider