FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"bit ću prvak"

Svi znaju što može, ali nitko mu ne može ništa: Je li Burns osoba koja može zaustaviti "Nigerijsku noćnu moru"?

Neporaženi Kamaru Usman traži 13. pobjedu u svojoj karijeri protiv najopasnijeg suparnika do sada.

Kamaru Usman je dominantno poništio Jorgea Masvidala, koji je bez pravih priprema pao bez ispaljenog metka u Abu Dhabiju prije sedam mjeseci. Demonstrirao je vladar veltera u svojoj posljednjoj borbi sve ono što već znamo. Sjajno hrvanje, izdržljivost i koncentraciju od prve do posljednje sekunde.

"Biti prvi afrički UFC prvak nije nešto što sam baš vizualizirao. Ali sjajno je biti u prilici pokazati svijetu tko sam ja", rekao je Usman.

Obitelj je emigrirala u SAD, naravno zbog boljeg života. Usman je vlasnik čak 47 rušenja u svojih 12 UFC borbi.

"Kamaru je natjecatelj. Ne možete ga prisiliti da prestane trenirati. Mislim da je uzbuđen. Uzbuđen je jer želi pokazati što može učiniti svom bivšem klupskom kolegi", rekao je njegov trener.

"Ponekad imam mali problem u glavi. Razmišljam jesam li učinio dovoljno? Onda radim još. Preko svojih granica, pa još preko. Moji protivnici to znaju. Mogu to vidjeti i zato nemam rupa u svojoj vještini", kaže "nigerijska noćna mora".

gol expired MMA ljepotica trenira u Hrvatskoj, preživjela je borbu s tigrom, prebila muškarca u kavezu i izborila priliku osvojiti milijun dolara divider

Gilbert Burns je u UFC-u debitirao 2014. Pokazao je sjajan rad u parteru, i dvije od prve tri pobjede je završio polugom na ruci. Burns je tri godine u floridskoj dvorani Sanford trenirao baš s Usmanom.

"Znam Kamarua već jako dugo. Od samih početaka. I nekako smo od početaka voljeli raditi jedan sa drugim. Znam njegovu taktiku, znam njegovu snagu, znam njegove slabosti. Znam jasno što moram učiniti da pobjedim Kamarua 13. veljače", tvrdi Brazilac.

Burns je u posljednje dvije borbe bio impresivan. Legendarnog Demiana Maiju je nokautirao nakon dvije i pol minute. A bivšeg prvaka Tyrona Wooddleyja je izdominirao na pet rundi i izborio sudar s Usmanom. Burns je pobijedio u 12 od 15 UFC borbi.

Nema sumnje da nas čeka vrhunski meč. Usman je prema kladionicama favorit, ali Brazilac je jasan oko svojih želja.

"Postat ću prvak."

gol expired ''Snajperski je ispalio ono koljeno, samo je jedan pokazao recept za njega'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider