FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JOŠ NIJE GOTOVO!

Stipe Miočić se javio i odlukom o nastavku karijere oduševio sve svoje fanove

Stipe Miočić namjerava se u srpnju boriti protiv pobjednika borbe između Jona Jonesa i Ciryla Ganea.

Stipe Miočić (Foto: Profimedia)

UFC je danas najavio svoju novu eru, otpuštanjem Francisa Ngannoua, a time i oduzimanjem pojasa prvaka teške kategorije te organizacijom borbe za novog prvaka. 

Jon Jones UFC raskinuo s Ngannouom: Dogovorena nova borba za titulu teške kategorije, ali bez Stipe Miočića! divider

U njoj će se 4. ožujka na UFC 285 priredbi naći Jon Jones i Ciryl Gane, što je kod mnogih rezultiralo pitanjem što je sa Stipom Miočićem, odnosno zašto je on preskočen.

Mnogi su vjerovali da slijedi mirovina

Pretpostavljalo se da Stipe jednostavno trenutno nije spreman, ali bilo je i onih koji vjeruju da mu UFC borbu nije niti ponudio. Ipak, čini se da UFC računa na Stipu, barem se tako može zaključiti po njegovoj objavi na Twitteru. Uostalom, Dana White je izjavio kako je u kontaktu s njim.

"4. ožujka, sviđa mi se. Mene čeka pobjednik u srpnju", napisao je Stipe, time davši na pretpostavku kako mu je UFC obećao još jednu priliku osvojiti titulu prvaka.

To bi značilo kako Stipe ipak nije odabrao borilačku mirovinu, kakvu smo mu uostalom i mi sami pretpostavili da će se dogoditi. Stipe se nije borio od ožujka prošle godine, kad ga je nokautirao Francis Ngannou, a u kolovozu ove godine napunit će 41 godinu.

Povratak nakon više od dvije godine?

Ako dođe do borbe protiv novog prvaka u srpnju, u što naravno ne možemo biti sigurni, vodeći se činjenicom da se prvaci vole boriti svakih šest mjeseci, ne baš često s manjim razmacima, Stipe će u tom trenutku biti bez nastupa gotovo punih dvije i pol godine.

Dana White Dana White objasnio raskid suradnje s Ngannouom: "Može ići kamo god želi i raditi što god želi" divider

No, naravno da nitko nema pravo odlučivati o njegovoj karijeri osim njega samog. On vjeruje u sebe, a i više puta je rekao kako se namjerava umiroviti kao prvak. 

Velika je šteta da neće doći do treće borbe protiv Ngannoua, no vidjeti ga još jednom u Octagonu bilo bi sjajno. Nadamo se u izdanju na kakva smo od njega navikli.

Gol.hr i ove će godine prenositi veliki broj UFC priredbi, krenuvši već idućeg vikenda, s UFC 283 priredbom koju predvodi borba za naslov poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider