FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MIOČIĆA NEMA U PRIČI

UFC raskinuo s Ngannouom: Dogovorena nova borba za titulu teške kategorije, ali bez Stipe Miočića!

Jon Jones i Ciryl Gane borit će se u glavnoj borbi priredbe UFC 285 za novog prvaka teške kategorije.

Jon Jones (Foto: Afp)

Ono o čemu se posljednjih dana naglabalo potvrdilo se kao točna informacija. Francis Ngannou više nije član UFC-a, čime automatski više nije prvak teške kategorije. 

Promocija i Kamerunac nisu se uspjeli dogovoriti oko uvjeta novog ugovora nakon što je trenutačni ovih dana istekao, odnosno niti jedna strana nije popustila po pitanju njegova spornog dijela. Razlaz je tako bio jedina moguća opcija i to se dogodilo.

Kategorija je godinu dana bila njegov zarobljenik

Nažalost, to znači da je teška kategorija zapravo punih godinu dana bila bezrazložno zaustavljena, odnosno bila je rob UFC-a i dosadašnjeg prvaka, koji se oporavljao od ozljede te nije napustio svoju poziciju, iako vjerojatno svjestan da do dogovora neće doći.

No, divizija sad mora krenuti dalje, pa je UFC praktički po hitnom postupku dogovorio borbu za novog prvaka. 

Stipe Miočić je preskočen?

U njoj, nažalost, nema Stipe Miočića, a ne možemo znati radi li se o prekratkom vremenu da bi se 40-godišnji bivši prvak pripremio za borbu ili mu ona jednostavno nije niti ponuđena.

Odluka o novom prvaku doći će na priredbi UFC 285, koja se 4. ožujka održava u Las Vegasu, a za titulu će se boriti Jon Jones i Ciryl Gane.

Borba je to o kojoj se šuškati počelo zapravo tek dan prije njezine objave, kad ju je Gane spomenuo. 

Jonesov povratak nakon tri godine

Jon Jones (26-1, 20-1 UFC) tako se napokon vraća i borit će se tri godine i jedan mjesec nakon posljednjeg nastupa, onog s priredbe UFC 247, na kojoj je savladao Dominicka Reyesa te tako još jednom obranio titulu prvaka poluteške kategorije.

Nakon te borbe napustio je kategoriju i najavio povratak kao teškaš, no uistinu se dugo čekalo da se to napokon dogodi. Fanovi su već počeli gubiti nadu, no povratak fenomenalnog, ali svakako i problematičnog 35-godišnjeg borca je tu.

32-godišnji Gane (11-1, 8-1 UFC) prošle se godine borio dva puta. U siječnju je od Francisa Ngannoua doživio prvi poraz u karijeri, a u rujnu je savladao Taija Tuivasu u jednoj fenomenalnoj borbi, i to na svojem domaćem terenu u Parizu.

Tako će nešto više od godinu dana nakon neuspjeha u pokušaju da postane prvak ipak dobiti novu priliku, ovog puta u borbi koja će iza sebe imati puno više prašine, no za nju je zaslužan Jon Jones, po mnogima najbolji borac u povijesti.

UFC 285 jedna je od priredbi koju ćete ove godine imati priliku gledati uživo na gol.hr-u. Prva takva, UFC 283, slijedi nam već za tjedan dana u ranim jutarnjim satima nedjelje 15. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX