FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dugo su trajali pregovori

Dana White objasnio raskid suradnje s Ngannouom: "Može ići kamo god želi i raditi što god želi"

Francis Ngannou više nije prvak teške kategorije UFC-a.

Dana White (Foto: Afp)

Nakon što su nekoliko dana kružile glasine, sada je stigla službena potvrda – Francis Ngannou više nije član UFC-a. To znači da automatski više nije prvak teške kategorije, a šef UFC-a Dana White kratko je objasnio što se dogodilo.

Htjeli su ga platiti više od Lesnara

"Ponudili smo mu ugovor koji bi ga učinio najplaćenijem borcem teške kategorije u UFC-u, više od Brocka Lesnara, više od bilo koga. Odbio je tu ponudu. Mislim da je Ngannou sada u situaciji kada ne želi previše riskirati", rekao je White, očito poprilično nezadovoljan razvojem cijele situacije.

Jon Jones UFC raskinuo s Ngannouom: Dogovorena nova borba za titulu teške kategorije, ali bez Stipe Miočića! divider

"Misli da je u situaciji gdje bi se mogao boriti protiv slabijih protivnika i zaraditi više novca. Stoga, dopustit ćemo mu to. Raskinut ćemo suradnju i on može ići kamo želi i raditi što god želi", dodao je.

Pregovori između kamerunskog borca i promocije dugo su trajali, godinu dana Ngannou je odbijao potpisati novi ugovor s UFC-om. I to godinu koju je njezinim cijelim tijekom proveo izvan Octagona zbog ozljede te operacije kojom ju je sanirao. Time je zapravo na godinu dana cijelu diviziju blokirao.

Ngannou je htio boksati, UFC mu nije dozvolio

U početku se nisu mogli usuglasiti oko financijskih detalja, a još važnije, iz promocije mu nisu htjeli izaći u susret glede jednog uvjeta.

Ngannou je, inače, tražio novi ugovor u kojem će mu dozvoliti boks izvan UFC-a, ali, dakako, promocija na to nikako nije htjela pristati. Jednostavno je objasniti zašto. Ako bi dozvolili njemu, tražili bi to i drugi borci, a UFC jednostavno ne smije izgubiti ekskluzivu na svoje borce.

Na kraju nije potvrđeno je li to glavni razlog raskida suradnje, ali svakako je bila velika prepreka u potpisu novog ugovora.

Gol.hr i ove će godine prenositi velik broj UFC priredbi, krenuvši već idućeg vikenda, s priredbom UFC 283 koju predvodi borba za naslov poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider